Вестник Марица и утре пристига с интересни и завладяващи теми,

...
Вестник Марица и утре пристига с интересни и завладяващи теми,
Коментари Харесай

Четете в Марица: Ексдепутат взе под крилото си Митко Чорап...

Вестник " Марица " и на следващия ден идва с забавни и завладяващи тематики, следствия и мнения. Насладете му се!

Ето и част от акцентите на съботния брой:

Гръмотевица избави водачите от камери

Гръмотевица е извадила от строя системата за наблюдаване на входовете и изходите на Пловдив. Камерите, които засичат преминаващите коли, не работят още от 1 юли. Тогава гръмотевична стихия е развалила единия от сървърите на системата. На 28 август естествената буря е унищожила още хардуерни детайли на видеоконтрола.

За да се отстранят вредите, са нужни 4000 лв., които пловдивската полиция желае да получи от Общината.

Темата на „ Марица “ - Професори и генерали дърпат конците във властта

Влизането на двама съществени съперници върнаха интригата в президентските избори на 14 ноември.

С включването на ректора на най-старото висше образователно заведение проф. Анастас Герджиков и шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов, паралелно с някогашния военачалник - военен водач Румен Радев, предизборната акция получава мощен заряд. Така се разрушиха опасенията за авансово свирен мач.

Сървайвър с влака за Асеновград

Влаковете, които пътуват по маршрута Пловдив-Асеновград и назад, са същински призрачен сън. Закъсняват, претъпкани са, а за похлупак - постоянно закъсват. Това гласят единствено няколко от сигналите, които заляха публицистичната поща на " Марица " през последните дни.

Един от тях е от Гергана Вълканова, която живее в Асеновград, само че работи в Пловдив и ѝ се постанова да пътува непрекъснато. Тя твърди, че всяко качване във влака е същински сървайвър.

Пращат инфектираните с COVID-19 в Спешното, а не в коронавирус зоните

Пациенти с COVID-19 се оплакват, че персоналните им лекари ги насочват към незабавните центрове вместо към обособените коронавирус зони. Сигнали за тази процедура са постъпили и в Общината, научи „ Марица “.

Недоволство по този мотив е изразено поради дългото очакване пред кабинетите за незабавна помощ. В един от случаите болните са чакали над 3 часа, с цел да им бъде обърнато внимание от доктор. Освен това те се възмущават от смесването на потоци от пациенти с разнообразни недоволства на едно място. Така се увеличавал рискът за предаване на болестта.

Дами от Пловдив държат 70 милиона от Брутният вътрешен продукт на страната

Да събереш доста дами на едно място постоянно носи проблеми, само че от време на време - и доста пари. От втория вид е казусът с 22 амбициозни и съумели дами, които тъкмо преди година основават Business Lady Club Plovdiv. Мениджъри и притежатели на огромни бизнес планове, тези нежни създания държат в ръце 70 милиона лв. от брутния вътрешен артикул на страната.

Една от тях е основателката на клуба Васка Бакларова, шеф и общоприет управител на „ Виомода “. Доста по-млада е, в сравнение с би се очаквало от човек с нейното състояние в обществото. А и когато я видиш, несъзнателно си казваш, че благотворителността е на мода. Смислено занятие, а не приоритет на застаряващи дами, които нямат друга работа, с изключение на да харчат парите на богатите си съпрузи.

Проф. Владов: Канеха ме в политиката, само че хирургията е доста по-обсебваща

За мнозина професор Никола Владов и екипът му са финален късмет за живот. Светилото от ВМА е лицето на чернодробните трансплантации у нас. Започва ги през 2007 година, а единствено предходната седмица извърши две. Началник на клиника по „ Чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантация “ от самото основаване до през днешния ден. От тази година и притежател на медал „ Стара планина “.

Афганистанецът от Подбалкана: Мои близки избират бърза гибел пред ужаса от талибаните

Откакто талибаните взеха публично властта и управляват цялата територия на Афганистан, във всяко семейство, във всяко село и всеки град царят безпорядък, боязън и съсипия. След трагичния 15 август пред хората няма никаква вероятност нито за сегашното, нито за бъдещето. Те си споделят: „ По-добре да умра бързо, внезапно, в сравнение с да претърпявам постепенно и трудно този смут “.

Това споделя пред „ Марица “ доктор Назар Мунавар, афганистанец, който повече от 25 години живее и работи в Подбалкана.

Ексдепутат взе под крилото си Митко Чорапа

Откакто през май предходната година яде неправдив пердах от софийски предприемач, Митко Чорапа се снабди с цялостен град другари и доста авторитетни настойници. Лично основният прокурор Иван Гешев пи кафе в компанията му, а преди този момент под крилото си го взе някогашният народен представител и сегашен ресторантьор Петя Раева. Наскоро тя откри ресторант „ Чорапъ “ на мястото на заведението, спечелило си печална популярност около неприятната преживелица с Митко. Сега там е цветно, умерено и красиво. Защото експанзията няма място в „ Капана “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР