Весо Парцала ме изстреля на върха, родителите ми виждат нормално Весо

...
Весо Парцала ме изстреля на върха, родителите ми виждат нормално
Весо
Коментари Харесай

Незрящият имитатор Андриян Асенов, който вдигна на крака цялата публика: Мечтая за дом и семейство

Весо Парцала ме изстреля на върха, родителите ми виждат обикновено
„ Весо Парцала, Бог да го елементарни, ме изстреля на върха. Започнах да чувам аудиокасети с негови вицове на 10 години и по този начин започнах с имитирането на известни персони. Най-лесни за подражаване са ми Слави Трифонов и Тодор Колев. “
Така стартира изповедта си пред „ България Днес “ незрящият подражател на звездите Андриян Асенов, който направи същински възторг с присъединяване си в „ България търси гений “. В неделя вечерта 31-годишният артист подвигна на крайници цялата аудитория и предизвика Славена Вътова да натисне златния бутон, с който миската го изпрати непосредствено на край.

Грандиозния триумф Андриян реализира с извънредно сполучливи фалшификати на Бойко Борисов, Тодор Живков, Слави Трифонов, Тодор Колев и един от членовете на журито на шоуто – Любен Дилов-син.
„ Реших да направя реплика на господин Дилов преди няколко месеца. Дотогава не се бях заслушвал в говора му. Започнах да възприемам тънкостите, да преговарям и да се доближа оптимално до неговия изказ в последния миг “, споделя още Андриян пред вестника, до момента в който е на работа в онлайн магазина на Националната потребителна кооперация на слепите в България.
Там Андриян получава късмет да завоюва пари и да се устоя самичък. Работи всеки ден, продавайки по интернет текстил и трикотаж – облекла, чаршафи, спално долни дрехи, хавлии, блузи и рокли на най-големите български производители.

„ Живея в общежитие на незрящите. Имам стая и баня с тоалетна. Плащам 30 лева наем на месец и настрана колкото консумативи са се начислили. Мечтая за свое жилище, сътрудник и семейство. Знам, че фантазиите са безвъзмездни, само че имам вяра, че нещата могат да се случат “, споделя със заразяващата си усмивка пред вестника роденият във врачанското село Лесковец надарен артист и подражател.
И двамата родители на Андриян виждат обикновено. В родовете и на таткото и на майката няма човек, който да е незрящ.
„ Приел съм го и не манифестирам с това. Преди време лекари ми споделиха, че само с отваряне на главата има някаква опция да прогледна. Но по-късно при редица очни прегледи изрично ми обявиха, че няма никакъв късмет в миналото да виждам. По рождение съм незрящ и това няма да се промени до края.

Примирил съм се. Но това не ми пречи да ходя самоуверено напред, да начертавам цели и да сбъдвам фантазиите си “, споделя още борбеният и несклоняем мъж.
Андриян няма братя и сестри, единствено дете е. Разказва, че се е радвал на нехайно детство и непрекъснати грижи от своите родители.
„ Завърших специфичното учебно заведение за деца с нарушено зрение „ Луи Брайл “ в София. Още там съученици и другари ми споделяха, че съм подражател номер 1. След това аплайвах в УНСС, бях признат и приключих бакалавър „ История “. А по-късно и магистратура със компетентност „ Икономика на превоза “. Исках да изучавам в НАТФИЗ, само че се оказа, че там не одобряват хора с увреждания като мен “, продължава с описа си даровитият артист.
Огромни компликации той изпитва с намирането на работа. Нито една компания, в която кандидатства Асенов, не желае да наема на работа хора с трайни увреждания. Така и нито една врата не се отваря на почукването от страна на Андриян.

„ Големият късмет в живота ми пристигна с спектакъл „ Алма Алтер “ в Софийския университет. Директорът Николай Георгиев ми подаде ръка и започнах като артист. Играя основната роля на Стефан Стамболов в „ Часът на моето ликвидиране “. Трудна и виновна е. В нея се срещам с немския дипломат, Иван Вазов, Коста Паница и Александър Батенберг. Пиесата е по романа на Христо Даскалов „ След игото “. А през 1992 година е основан филмът „ Часът на моето ликвидиране “, чийто режисьор е точно Николай Георгиев, споделя още Андриян Асенов.
Първите стъпки в студентския спектакъл имитаторът артист прави преди две години и половина. За това време той взима две награди за мъжки функции и изиграва един от най-вълнуващите си персонажи – този на незрящия дъртак дядо Йоцо в едноименната творба на Иван Вазов. Това е първата основна роля в първия за Андриан сезон в театъра. И незабравима.

„ Не мога да скрия, че ми е доста драговолно. И се вълнувам ужасно доста. Ще продължа и отсега нататък да играя в театъра и да продавам в онлайн магазина. Предстои ми и дипломиране с режисура в театъра, което ще бъде през декември. Тогава ще бъде и финалът на „ България търси гений “, за който ще се приготвя доста добре и давам обещание да подвигна още веднъж публиката на крайници “, зарича се Андриян, без да споделя какви хрумвания обмисля за извънредно значимата борба.
Зает с доста работни задължения, Андриян няма сътрудник до себе си. На 31 години мечтае да срещне своята половинка и с нея да сътвори фамилно гнездо в лично жилище.

„ Сам съм в персонален проект, само че имам доста другари, близки и познати, които ме поддържат и стимулират. Благодарен съм на всички, които ме заляха със известия и телефонни позвънявания с прелестни думи и поздрави. Не съм спал цяла нощ след шоуто от неспокойствие и страсти “, приключва откровената си изповед пред „ България Днес “ Андриан и насочва зов на финала на „ България търси гений “ феновете да гласоподават по съвест, а не по благосклонност.
Слепият Ивайло завоюва „ Гласът на България “
Незрящият музикант Ивайло Донков завоюва музикалното риалити „ Гласът на България “ през 2013 година
Ивайло, който представяше тима на артиста Миро, сграбчи аудитория и жури още по време на кастингите с неповторимия си гений и чисто оперно пеене. Той бързо получи прякора българския Андреа Бочели поради невероятната си заложба и сходната орис на незрящия гений.

През годините той дълго време е незает, като печели от задължения на свободна процедура. Една от фантазиите му бе да застане един до друг с „ Ку-ку бенд “.
Наградата за спечелилия в „ Гласът на България “ бе 5-седмично образование в влиятелния музикален лицей „ Бъркли “ в Бостън.
Инфо: bgdnes

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР