Весна Станоевич, координатор на организацията Безопасна къща в Сърбия, съобщи,

...
Весна Станоевич, координатор на организацията Безопасна къща в Сърбия, съобщи,
Коментари Харесай

22 жени убити в Сърбия от началото на годината

Весна Станоевич, координатор на организацията " Безопасна къща " в Сърбия, заяви, че от началото на годината в страната са убити 22 дами, което представлява значително покачване по отношение на предходната година. 

Тя акцентира, че нито една жена, станала жертва на принуждение, не би трябвало да търпи и би трябвало да се обърне за помощ, тъй като насилниците не се трансформират.

Станоевич разяснява, че трагичните случаи на убийства на дами не престават да нарастват и това демонстрира, че в обществото има доста насилници, които работят безотговорно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Станоевич е належащо да се изпраща непрекъснато обръщение на дамите, че би трябвало да се пазят и да се извърнат за помощ, тъй като концепцията, че насилниците ще се трансформират, е илюзия.

Освен това, тя насочи вниманието към нуждата от по-ефективна система в Сърбия, където насилниците да могат да бъдат задържани неотложно и да останат арестувани до правосъдно разглеждане на делото.

Тя съобщи, че правосъдните присъди за случаи на домашно принуждение би трябвало да бъдат доста по-строги, с минимална присъда от 15 години.

Весна Станоевич показа също, че организацията " Безопасна къща " има за цел да даде поддръжка и помощ на жертвите на принуждение, с цел да могат да стартират нов живот след излизане от подтиснически връзки. Тя заключи, че дамите стават жертви на принуждение постоянно поради боязън от насилниците и техните фамилии и значимо е да се сътвори среда, в която те да се усещат подкрепени и сигурни-

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР