Веско Маринов може да бъде особено откровен, особено пък, ако ...

Веско Маринов може да бъде особено откровен, особено пък, ако

Веско Маринов призна за голям страх - slava.bg

Веско Маринов може да бъде изключително прям, изключително пък, в случай че става дума за персоналните му страхове и за творчеството му, което, несъмнено, е обичано на генерации българи. По-конкретно песента "Горчиво вино " на Тончо Русев и Евтим Евтимов от 1995 година, която и през днешния ден е една от най-обичаните песни в репертоара на изпълнителя.

Самият реализатор я дефинира като своя емблема и ария, която слага началото на възхода в неговата музикална кариера. 2021-а е юбилейна за Веселин Маринов - през август той навърши 60 години, а на 2 декември ще направи 40 години на сцена.

Преди това обаче, първоначално на 1989-а Веско издава втората си грамофонна плоча. Продажбите са едвам 200-300 бройки, като половината са купени от него, с цел да подарява на другари. Певецът отпътува за Германия, където търси избавление от инфлацията и бурните промени у нас. През 1994-а се връща в България по здравословни аргументи, само че и с цел да взе участие в "Златния орфей ", където печели Голямата премия. Това е видяно от композитора Тончо Русев, който кани младия музикант да работят дружно с поета Евтим Евтимов, написа "Стандарт ".

"Първата ария, която записахме беше "За теб, Българийо ". Преди това Тончо Русев беше почнал работа по "Горчиво вино " и имахме малко спречкване. Притеснявах се, че Ангел Заберски към този момент бе написал ария по същото стихотворение, изпята от Панайот Панайотов. Не беше от огромните му шлагери, само че беше известна. Тончо ме успокои, че това не е проблем и през зимата на 1995-а записахме песента ", споделя Веселин Маринов в ефира на bTV.

През 1995 година "Горчиво вино " дава заглавие на новия албум на артиста, който той показва с величествен концерт в НДК.
"Горчиво вино “ стартира да мачка всичко по пътя си. Спечелихме "Мелодия на годината " през 1996-а. И не толкоз премиите, колкото любовта на хората към тази ария. И до ден сегашен тя е един тип емблема, с която хората ме оприличават. Песента стана емблема за мен, а едноименният албум имаше към 1 милион продажби! Голяма популярност ми донесе тази ария, по тази причина до момента в който ме има ще съм признателен на композитора Тончо Русев, който направи за мен повече от 80 песни, облечени в 61 стихотворения на Евтим Евтимов ", споделя още Маринов....

Източник: slava.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg