Веска Събева - зам.-председател на Националния съвет на хората с

...
Веска Събева - зам.-председател на Националния съвет на хората с
Коментари Харесай

Веска Събева от НСХУ: Протестите продължават, нямаме здравеопазване за хора в България

Веска Събева - зам.-председател на Националния съвет на хората с увреждания, изясни по 7/8 тв мотивите за митингите против здравната система в България: 

" Предишният митинг беше поради здравната експертиза, може да чуете доста отзиви - че би трябвало да отпадне ТЕЛК, че не би трябвало да го има, само че ние успяхме да оправим една неправда от 2017-2018 година, когато доста хора бяха ощетени и отпаднаха от системата с телковото решение, тези хора, въпреки и заболели, когато отпадне това решение, те стопират да бъдат обект на здравната система, те не могат да се лекуват, не могат да получават здравна помощ.

Успяхме след дълги години да преборим системата. Включи се проф. Ковачева, законът беше признат и обнародван, дори вчерашния ден обнародваха наредбата за здравната експертиза. Протестите не престават, защото считаме, че опазването на здравето в България не е за хора. Не знам за кого е основано и по какъв начин работи тази система. Аз отглеждам наследник с тежка форма на епилепсия, медикаментите, които европейците употребяват, ние не можем да използваме, страната споделя: това е пазарна стопанска система. Искаме държавен фонд. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР