Веществото новичок, с което бяха отровени агентът Сергей Скрипал и

...
Веществото новичок, с което бяха отровени агентът Сергей Скрипал и
Коментари Харесай

Само държавна власт може да е създала новичок, заявиха британски учени

Веществото новичок, с което бяха отровени сътрудникът Сергей Скрипал и щерка му Юлия, е могло да бъде основано единствено от държавна власт, съобщи научната организация, изследваща пробите от него. Учените не са разкрили доказателства, че то е създадено в Русия.

Това заяви пред " Скай нюз " Гари Ейткънхед, шефът на Лабораторията за отбранителни проучвания и технологии към Министерството на защитата.

" Можахме да го идентифицираме като " Новичок " и да установим, че това е военен нервнопаралитичен сътрудник ", сподели той. " Не идентифицирахме точния източник, само че сме дали научна информация на държавното управление, което след това употребява редица други източници, с цел да образува заключенията, стигнали до вас ", добави той.

За основаването на това вещество обаче са нужни " извънредно комплицирани способи ", " налични единствено за държавни управляващи ", сподели Ейткънхед. " Нашата работа бе да потвърдим научно кой тъкмо нервнопаралитичен сътрудник е това – идентифицирахме, че е от това съответно семейство и че е бойно вещество. Но не е наша работа да кажем къде е създаван. "

Той отхвърли спекулациите, че Скрипал е токсичен от Англия. " Няма метод нещо такова да е пристигнало от нас или да е напуснало четирите страни на инстиуцията ни. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (112)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР