Веселите герои от Чичовци ще оживеят в изложбата на столичния

...
Веселите герои от Чичовци ще оживеят в изложбата на столичния
Коментари Харесай

Йотата и поп Ставри оживяват в галерия Възраждане

Веселите герои от „ Чичовци ” ще оживеят в изложбата на столичния художник Ивайло Димитров, която ще бъде открита на 27 септември от 18 часа в изложба „ Възраждане ”. Тя се споделя „ Шарен свят ” и в нея авторът  е потърсил и разкрил шегата и анекдотичния свят на Вазовите герои.

Сред тях ще забележим Иванчо Йотата, поп Ставри и Селямсъзът, който гледа рибения гръбнак на портата си с пръст в уста. Друга картина, която носи названието " Балкански билярд " демонстрира по какъв начин даже една почтена игра може да бъде превърната в нещо съществено от българина.



Творбите ще можете да разгледате онлайн, в салона на галерията, също по този начин на уеб страницата и на фейсбук страницата на галерията през идващите четири седмици до 24 октомври.



С новата галерия на Ивайло Димитров още веднъж влизаме в неповторимия свят на художника, където се смесват приказката, историята, хумора, илюзията и шаржът.

„ Богатата фикция на създателя го трансферира в разнообразни полюси и светове; изключително впечатляващи и мощни са огромните му картини. Там Ивайло сплотява, синтезира контрастите и разликите на човешкия паноптикум, на човешкия свят ”, споделя за него галеристката Краси Алексиева. 

Ивайло Димитров е роден през в София. През 1998 година приключва Художествената академия със компетентност „ Графика ” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 19 независими изложения.    

  Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "                                                     

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР