Веселин Великов вече не е старши треньора на Дунав. 40-годишният

...
Веселин Великов вече не е старши треньора на Дунав. 40-годишният
Коментари Харесай

"Дунав" се раздели с треньора Веселин Великов

Веселин Великов към този момент не е старши треньора на " Дунав ". 40-годишният експерт си потегля от Русе единствено четири месеца и половина, откакто изведе тима до четвъртото място в Първа лига и първо присъединяване в европейските клубни шампионати от 42 години.

Великов караше своя четвърти сезона отпред на " Дунав ". В този интервал той съумя да изкачи отбора от третото равнище на българския футбол до елита, където русенци провокираха възторг с изявите си през предишния сезон. Бившият бранител беше най-дълго задържалият се отпред на един тим измежду всички треньори в Първа лига.

" Дунав " и Великов приключват контракта си по взаимно единодушие. В същото време обаче сред двете страни се появиха различия за това по какъв начин се е стигнало до раздялата им.

Ръководството на клуба разгласи, че Великов е подал оставка след загубата с 0:3 от " Славия " в събота. Toва беше трето проваляне за " Дунав " в последните четири кръга и общо седмо в 12-те турнирни мача този сезон. Русенци имат единствено две победи и актив от девет точки, които им отрежда 12-ата позиция.

" След дуела против " Славия " експертът реши да си подаде оставката. Едни от главните доводи са незадоволителните резултати на клуба и несъответствуващите условия за осъществяване на подготовка ", написаха от " Дунав " през днешния ден на формалния си уебсайт.

Великов обаче отхвърли. " Категорично декларирам, че оставка не съм подавал. Казах им, че в случай че считат, че аз съм повода... Отговориха ми, че ще помислят. След два часа ми се обадиха и ми споделиха, че са решили. Трябвало нещо да се промени, било време за смяна и по този начин ", съобщи треньорът пред " Нова телевизия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР