Весела коледа за всички“ е конкурсът за коледна украса и

...
Весела коледа за всички“ е конкурсът за коледна украса и
Коментари Харесай

Конкурс за коледни картички организира Община Добричка

„ Весела коледа за всички “ е състезанието за коледна декорация и коледна картичка, в който могат да се включат учениците от учебните заведения в община Добричка. С празничната самодейност Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните дава опция за изява на надарените деца и концентрира вниманието към проблемите на хората от уязвимите групи.

По традиция и тази година в навечерието на Рождество Христово всички детски произведения ще бъдат предоставени на обществения патронаж в селата на територията на общината. С коледни картички ще бъдат зарадвани и живеещите в Дома и Центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция в село Опанец. Така стотици възрастни самотни и заболели хора ще получат подарък, сътворен от децата.

В надпревата могат да се включат възпитаници от първи до дванадесети клас от 13-те образователни заведения на територията на общината. Коледните картички би трябвало да бъдат направени от естествени и екологични материали и да съдържат благопожелание.

Детските планове ще бъдат оценени от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Добричка Соня Георгиева. До класиране ще се позволяват единствено самостоятелните произведения. Крайният период за присъединяване в самодейността на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните е 5 декември.

Информация за регламента на състезанието „ Весела коледа за всички “ е оповестена на уеб страницата на Община Добричка www.dobrichka.bg, секция „ Образование “ – „ Местна комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР