Версията Rally2 на Fabia, представена от Skoda Motorsport през 2015

...
Версията Rally2 на Fabia, представена от Skoda Motorsport през 2015
Коментари Харесай

Skoda Motorsport - Rally2 Fabia реализирана вече в 500 бройки - видео

Версията Rally2 на Fabia, показана от Skoda Motorsport през 2015 година, бързо се трансформира в най-успешния и най-продаван рали автомобил в този клас. Сега 500-я автомобил излезе от работилниците в централата на компанията в Млада Болеслав.

Луси Бортова, началник на спортната стратегия за клиенти в Skoda Motorsport, съобщи крайъгълния камък, Fabia RS Rally2, на италианския тим Delta Racing.

Категорията транспортни средства Rally2, която е предопределена най-вече за частни тимове, образува втората най-висока лига на Световния рали шампионат на FIA и най-високия клас в на практика всички интернационалните серии и безчет национални шампионати. Категорията Rally2 се връща към цялостна метаморфоза на йерархиите на транспортните средства в интернационалните ралита от интернационалната автомобилна асоциация FIA през 2013 година



В новосъздадената тогава система, категорията Rally2 - преди този момент наричана R5, е вторият най-голям клас след World Rally Cars от категорията Rally1. Голямо внимание е отделено на относително ниските разноски за придобиване и употреба.

Автомобилите Rally2 са основани на серийни модели от пазарния B-сегмент и могат да бъдат оборудвани с бензинов мотор оптимален размер от 1620 куб.см и с турбокомпресор от от различен сериен модел от производителя или друга марка от същата група. Въздушен рестриктор с диаметър 32 милиметра лимитира пиковата мощ на към 214 кВт/290 к.с.

Подредената петстепенна предавателна кутия и системата за задвижване на четирите колела с чисто механично ръководство са наложителни съставни елементи. Освен това ФИА ограничи покупната цена за транспортните средства от Rally2 - през 2023 година те не могат да се оферират за повече от 260 766 евро чисто.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР