Вероятността заразата с новия коронавирус да се окаже фатална е

...
Вероятността заразата с новия коронавирус да се окаже фатална е
Коментари Харесай

Смъртността от Covid-19 е намаляла с 30 процента от април

Вероятността болестта с новия ковид да се окаже съдбовна е намаляла с съвсем една трета от април с помощта на по-доброто лекуване, обявиха американски откриватели, представени от Ройтерс.

В Съединени американски щати Covid-19 в този момент убива 0,6 % от инфектираните с вируса спрямо 0,9 % при започване на пандемията, сподели доктор Кристофър Мъри, шеф на Института по здравна метрика и оценки към Вашингтонския университет, който е направил проучването.

Статистиката отразява обстоятелството, че лекарите са достигнали до по-добри способи да се грижат за пациентите, да вземем за пример потреблението на разредители на кръвта и О2. Идентифицирани са и ефикасни медикаменти като стероида дексаметазон.

Експертите се затрудняват да дефинират този значим индикатор в пандемията - смъртността, или % на инфектираните хора, които евентуално стават жертва на патогена. Проблемът се изостря от обстоятелството, че доста инфектирани нямат признаци и не се разпознават.

Американските експерти са я пресметнали по данни от изследвания, като са взели поради възрастта. Хората на години са по-застрашени от съдбовен край от COVID-19 от младите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР