Вероятността хората да си поставят ваксини срещу COVID-19 на годишна

...
Вероятността хората да си поставят ваксини срещу COVID-19 на годишна
Коментари Харесай

Шефът на BioNTech: Ваксини вероятно ще се поставят всяка година

Вероятността хората да си слагат ваксини против COVID-19 на годишна база, сходно на противогрипните препарати, се усилва. Това разгласи Угур Шахин, основен изпълнителен шеф и съосновател на BioNTech, по време на конференция на „ Ройтерс “.

Германската компания си партнира с Pfizer в създаването на ваксина срещу ковид. Техният препарат стана най-използвания за имунизация в доста страни по света, в това число и у нас.

След засичането на „ Омикрон “ в края на ноември огромните производители на ваксини оповестиха подготвеност да приспособят формулите си към новия вид, който има повече разновидности в своя спайк-протеин, обвързван с проникването на болестта в здравите кафези в човешкия организъм.

BioNTech е подготвена да приспособява препарата си и разгласи, че основаването на такива версии е част от общоприетата процедура на компанията за нови разновидности. Преформулирана доза може да бъде създадена и доставена в границите на 100 дни, в случай че се окаже, че „ Омикрон “ прави към този момент публикуваните препарати по-малко ефикасни.

Тази седмица шефът на Moderna, Стефан Бансел, разгласи, че многото разновидности на разновидността евентуално ще му оказват помощ да избегне отбраната от съществуващите ваксини и е допустимо светът да се нуждае от нови.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР