Вероятността Газпром“ да поискат и да спечелят арбитражно дело срещу

...
Вероятността Газпром“ да поискат и да спечелят арбитражно дело срещу
Коментари Харесай

България може да предяви претенции към „Газпром“ заради спрените доставки на природен газ

Вероятността „ Газпром “ да изискат и да завоюват арбитражно дело против България е минимизирана. Мисли се в посока ние да предявим искания против „ Газпром “, сподели в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия служебният министър на енергетиката Росен Христов във връзка спрените доставки на природен газ от съветската страна през 2022 г. Внимателно се следи какво се случва в другите страни по проблема и се прави подготовка точно за придвижване в това направление, съобщи той. Христов добави, че е рано да се каже на каква стойност ще е искът на България.

По думите му, би трябвало да се създадат доста разбори и да се построи мощна позиция, с цел да имаме късмет да спечелим. Работи се планово с интернационалните юридически компании с доста опит в региона, които сега следят и ни приготвят позиция. Вярвам, че до месец-два ще имаме направена позиция, с цел да можем да стартираме арбитраж, изясни министърът.

Росен Христов съобщи, че не се тормози от възможна проверка в Министерството на енергетиката от страна на постоянно държавно управление. Не единствено, че не се тормозя, даже съм горделив с постигнатото, изключително за подобен къс интервал. Вярвам, че такава проверка ще бъде направена, тъй че да валидира това, което аз споделям. Резултатите са явни, добави министърът.

Не единствено че не се тормозя от инспекции, само че и съм горделив с постигнатото. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " енергийният министър Росен Христов.

Виждам работа в Народното събрание, която е обвързвана с битка с президента, а не това, за което ги е пратил народът, съобщи Христов и прикани депутатите да работят повече по законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. По думите му служебното държавно управление си е свършило работата по тематиката.

Христов чака да бъде образувано по-скоро постоянно държавно управление.

" Нужни са ни дълготрайни вероятности, с цел да можем да изпълним измененията през идващите години ", съобщи Христов.

Според него при първото служебно правителтсво фокусът е бил да бъде извадена страната от енергийната рецесия и да бъде отстранена зависимостта от Русия, а при второто - дълбока евроатланическа интеграция с лидерска роля.

Христов регистрира като заслуга на служебното държавно управление свалянето на цените на горивата на " Лукойл ".

" Накарахме " Лукойл " да си заплаща налозите в България, подписахме няколко знакови интернационалните съглашения за инфраструктура, тъй че да сме обезпечени за дълготраен интервал. Второто сегашно служебно държавно управление подписа дълготрайни контракти с водещи производители и снабдители на газ, директни, без медиатори, напълно неруски газ ", съобщи Христов.

Инфо: Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР