Вероятно започвате деня с чаша топло кафе или чай. Когато

...
Вероятно започвате деня с чаша топло кафе или чай. Когато
Коментари Харесай

Как е по-добре да пиете водата – топла или студена?

Вероятно стартирате деня с чаша топло кафе или чай. Когато посягаме към водата обаче, постоянно избираме да е студена (особено през горещото лято). Тогава усетът й е по-добър и по-свежаващ. Оказва се обаче, че топлата вода е надалеч по-полезна за нашето здраве.

Да забележим за какво... 

Топла вода

Детоксикира тялото

Когато пиете топла вода (най-вече в утринните часове), ще изчистите тялото си от натрупалите се в него отрови (които от своя страна могат да доведат до голям брой заболявания). За по-силен резултат прибавете парче лимон - витамин С ще " съживи " клетките, до момента в който топлата вода ще детоксикира тялото ви.

Облекчава менструалните болки

Научно потвърдено е, че топлата вода облекчава болките, породени от менструация и главоболие, подобрява  кръвния поток. Ако имате конвулсии, би трябвало да пиете и топла вода, защото тя ще помогне на коремните мускули да се провиснал и ще понижи спазмите.

Облекчава напрежението

Можете да се отърсите от напрежението и като изпиете чаша топла вода. Това ще помогне на централната нервна система да действа вярно. Кортизолът е един от хормоните на напрежението и дехидратирането му покачва равнището на стрес. 

Помага за отслабването

Пиенето на вода може да ви помогне да отслабнете, само че в случай че я приемате топла, метаболизмът ви ще се ускори. Топлата вода покачва телесната температура и до момента в който тялото ви се пробва да компенсира разликата в температурите, калориите стартират да горят.

Подобрява кръвообращението

Циркулацията на кръвта в тялото се усъвършенства доста при банкет на топла вода. Това е значимо за поддържане на вярна мускулна и нервна интензивност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР