Вероятно всеки разумен човек е озадачен от пандемията на ало

...
Вероятно всеки разумен човек е озадачен от пандемията на ало
Коментари Харесай

акад. Петър Иванов: МВР крие истината за ало измамите

Вероятно всеки рационален човек е заинтригуван от пандемията на ало измами у нас и несъмнено са прекомерно малко хората, които мислят, че става дума за дърти простаци, които си дават парите ей така, единствено заради нелепостта си, или тъй като са със сенилна деменция, на всякакви хитреци-цигани, които ги лъжат за счупени крайници на родственици, заболели деца и шантави интервенции на полицията за залавяне на такива като тях.

Нали и последният случай с изтеглените и дадени на нарушители 500 000 лв. от относително не толкоз остаряла софиянка на 65 години, която не е луда, и е със здрав разсъдък, която съвършено се оправя с банкови интервенции, някакси наподобява прекомерно чудноват, въпреки всичко, и някак нещата там не се връзват, както би желала родната полиция, която ни пази.

И явно не е елементарно да приемем версията на прокуратурата и на Министерство на вътрешните работи, че тази жена била " подлъгана " от " измамници " (както двете институции настойчиво и погрешно назовават действието и настоящите лица, а те не са такива, а са други), да помогнела за фиктивна сякаш полицейска засада.

Истината е напълно друга, скъпи парлевуфрансета: от дълго време минаха времената на майтапските телефонни баламосвания от вида " Мамо, дай едни пари на тоз човек, че си счупих крайници! " Сега схемата е мнооого по-жестока: ало нарушителите изнудват със брутални закани за осакатявания и убийства както на самия респондент на телефона, по този начин и на негови близки и родственици.

И защото той знае, че няма кой да го отбрани, щото органите са заети да ловят избягали пандизчии и да пазят гей парадите и да охраняват Шиши, сътрудник Сава и Баце, да не ги открадне някой сърбин, а прокуратурата и съдът са пределно корумпирани и заспали, то този респондент, в тази ситуация 65-годишната дама, застрашена, че, примерно, в случай че не даде всичките си пари, ще я осакатят и ще убият щерка ѝ, няма излаз. И тя, дамата (не старицата, драги ми прокурори, служители на реда, медии, и ти, Мадам В.), отива в банката, тегли парите и ги дава на нарушителите (не на " ало измамниците ", Цаци!)

Всеки схваща, че тази незаконна скица със закани за убийства не се харесва на органите заради сериозността си и заради антипиар резултата, на тях им е надалеч по-комфортно да приказват за едни радостни роми, които се майтапят със остарели хора по телефона и хващат някой лев, подхвърлен от балкона. Чиста работа.

Обаче тук става дума за преуспяващ рисков за обществото незаконен бизнес и за приблизително повече от 1 милион лв. незаконна облага (без Данък добавена стойност, Горанов) на месец. На месец!

Този ужасяващ бизнес процъфтява не без протекцията, съгласно мен, нека да бъркам, на тези " силови " органи и институции, които вместо да подгонят и заловен нарушителите, както гонят и хващат брадясали и умрели избягали пандизчии, и братя Галеви в Африка, закачливо го назовават " ало машинация ", и лепят тъпи листовки по вратите, а секретарчето на МВР-то и хубавата кака от прокуратурата се скъсват да се хвалят и да приказват врели-некипели по малките екрани. Значи, ало измамата в действителност е тероризъм и ало измамниците са терористи! Ясно?

Затлъстелите депутати пък би трябвало да помислят за доста по-строг закон против този бизнес, изпреварващ по успеваемост наркобизнеса, контрабандата, проституцията, че дори и лекарския бизнес в частните лечебни заведения.
Накрая да попитам ядосано: какъв брой " ало измамници " има в пандиза ве, кьопоолар?
Все така ли ще дремете? Събудете се ве!

акад. Петър Иванов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР