Вероятно всеки от нас, поне веднъж в живота си, се

...
Вероятно всеки от нас, поне веднъж в живота си, се
Коментари Харесай

Нов подход при използването на парфюм

Вероятно всеки от нас, най-малко един път в живота си, се е озовал в обстановка, когато при влизане в стаята ни е посрещнал непреодолимият мирис на парфюм. Миризмата безусловно ни стопира дъха и ни замайва. Дори от отсрещната страна на стаята имаме възприятието, че миризмата е на всички места и просто се питаме дали някой не е разлял цялата бутилка върху себе си?

Прекомерното нанасяне е най-честият образец за неумело потребление на парфюм. Дори релативно прелестен мирис във високи концентрации може да сътвори проблеми както за околната среда, по този начин и за потребителя. Колкото повече, толкоз по-добре, само че въпреки и все по-рядко, към момента наподобява на мода - някак си забравяме защо е предназначението на парфюма...
 Парфюм, основан в колаборация с българин, провокира възторг измежду ютюбъри от целия свят Парфюм, основан в колаборация с българин, провокира възторг измежду ютюбъри от целия свят
Искате ли да ви издадем една загадка? Хората които ухаят добре са доста по-атрактивни и привлекателни! Сега си представете, че има парфю...

- Парфюмите, които носим, би трябвало да ни радват. Това е главното предписание, което би трябвало да следваме, когато избираме мирис за себе си. Второто, също толкоз значимо нещо е способността да се приспособи ароматът към случая.

- Казваме, че парфюмите се носят като облекла. Дрехите, които носим, показват стила ни, само че сигурно всички сме чували за пригаждане на облеклата към случая и знаем какъв е дрескодът. Що се отнася до парфюмите, можем да използван и някои универсални правила на грациозност към тяхната приложимост, само че би трябвало да помним, че ароматът е освен това от облеклото, тъй като хората, които срещаме ще възприемат аромата ни - а от тук и самите нас.

- Трябва да помним, че не сме сами и да се опитваме да не „ безпокоим “ другите, да вземем за пример с прекомерно интензивна миризма. Сред специалностите, където това е доста значимо, са здравните служащи и учителите.

- За бизнес среща можем да се съсредоточим върху по-просторни и дискретни аромати. Струва си обаче авансово да ревизирате каква просвета доминира на мястото, на което отивате. В някои компании, изключително в Скандинавия, потреблението на всеки парфюм е даже нежелателно. Използването на парфюми тук-там като заведения за хранене, където гостите желаят да помиришат храната, а не други посетители, също може да бъде спорно.
 Как да изберем точния парфюм? Как да изберем точния парфюм?
Светът на парфюмите и ароматите е заобиколен от доста легенди. Как да не попаднете в уловката на маркетинговите трикове и да намерите ар...

Най-важното предписание за елегантно потребление на парфюмите би трябвало да бъде умереността и да отчитаме възприятията на хората, които ни съпровождат. Ако познаваме тези хора и знаем реакцията им към съответни парфюми, изборът ще бъде по-лесен.  Малко по-трудно е, когато се срещаме с хора, които не познаваме.

А знаете ли за изкуството на заместването?

Ако желаете да съгласувате личните си желания с опциите и обонятелната сензитивност на хората, които срещате, би било добре да имате няколко разнообразни парфюма. Особено когато харесваме тежки и мощни аромати, дано помислим дали е по-добре да си купим нещо с сходни нотки, само че малко по-леко. По този метод ще можем да сменяем един мирис с различен, според от условията на случая.

Както виждаме, потреблението на парфюми, въпреки и на пръв взор да е банално, може да изисква малко внимание и обмисляне от нас, тъй че ароматът да радва както нас, по този начин и обкръжението ни. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР