Вероятно всеки е чувал фразата „Вие сте това, което ядете“.

...
Вероятно всеки е чувал фразата „Вие сте това, което ядете“.
Коментари Харесай

Тези продукти приличат на човешките органи, за които са полезни

Вероятно всеки е чувал фразата „ Вие сте това, което ядете “. Това в действителност е доста правилно. Природата е основала доста натурални артикули, които оказват помощ на човек да бъде здрав. А по какъв начин да разберете кой артикул защо е потребен? Много е елементарно, просто вижте на кой орган наподобява!

Орехи - мозък

Просто погледнете по какъв начин наподобява вътрешността на орех и незабавно ще разберете какви са изгодите му. Разбира се, той наподобява супер доста на мозък. И в действителност, орехите са богати на омега-3 мастни киселини, които оказват помощ на човешкия мозък да работи по-добре.

Авокадо - матка

Авокадото в последно време си завоюва доста почитатели и много постоянно се употребява в предписания за салати и други забавни ястия. Авокадото наподобява по форма на матката. Плодът е богат на фолиева киселина, а както знаете, лекарите предлагат на бременните дами през първите месеци да пият точно фолиева киселина, тъй като тя има удобен резултат върху развиването на детето в утробата.

Грейпфрут - женски гърди

Когато разрежете този потребен цитрусови плодове, можете да видите по какъв начин той наподобява на женска гърда. Това още веднъж не е инцидентно.

Според изследване е открито, че в състава на грейпфрут се съдържат минерали и субстанции, които предотвратяват развиването на рак на гърдата при дамите.



Моркови - очи

Когато разрежете морковите на колелца, на какво ви наподобяват? Точно по този начин – на очи. Бета каротинът, който се съдържа в морковите, извънредно доста спомага за положителното здраве на очите и защищава от заболявания.

Домати - сърце

Нарязаният домат доста наподобява на главният орган в нашия организъм - сърцето. За да бъде то крепко, би трябвало постоянно да си похапвате домати. Те съдържат едно значимо съединение- ликопин, което понижава риска от развиване на сърдечни болести.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР