Вероятно това се случва в шахматна игра - някой направи

...
Вероятно това се случва в шахматна игра - някой направи
Коментари Харесай

Светът застина на пауза: Не се очакват повече победи на Украйна

Вероятно това се случва в шахматна игра - някой направи непредвиден ход и цялата динамичност беше сменена от статика. Играчите са замислени, наблюдаващите интензивно разискват новата позиция и вероятните по-нататъшни дейности, стартират да схващат по-добре кой кой от играчите е, само че всичко стои неподвижно. Ето по какъв начин изглеждаше предходната седмица.

Основната дума на седмицата във връзка с украинския спор в международната преса беше думата „ договаряния “. Зеленски, несъмнено, се съпротивлява и продължава да има вяра в успеха. Но това към този момент е явно (вижте едно от последните му, съботни обръщения от стая с бели стени - той не е просто изтощен, той като цяло е „ погубен “), характерност на душeвността.

И по някаква причина „ дребното брауни на Кузя “, прессекретарят на Байдън, Карин Жан Пиер, споделя, че Байдън има вяра в успеха. Но останалото - не толкоз.

Дори Борел се отклони за година и половина от „ Украйна би трябвало да завоюва на бойното поле “ до „ успеха на Украйна над Русия не се чака в близко бъдеще “.

Западът прави такива подмятания на Украйна, че единствено клиничен глупак може да не ги разбере. Това са истории за спор сред политици и военни и открит залог на Залужни, че в хода на изборите, само че не и в хода на преврата.

И изказването на американския представител по националната сигурност Кърби, че 96 % от средствата, отпуснати за Украйна, са изразходвани. Къде е резултатът?

И даже изтече във Washington Post, че съответен украински полковник Чернински е виновен за офанзивите против Северните потоци.

Тоест, в случай че Украйна не се подчинява, актът на „ интернационален тероризъм “ ще бъде приписан напълно на нея, само че по какъв начин Германия ще реагира на такива вреди, нанесени й от Киев?

Песков даде безспорната „ основа “ по този въпрос: „ Време е да схванат, че е невероятно да победят Русия “. Но той, несъмнено, приказва за военния път.

Западът обаче в никакъв случай няма да се откаже от опитите си да завоюва. Затова договарянията във формата на договаряния, а не нашия ултиматум, са, почтено казано, плашещи. И още повече, ще се засилят напъните Русия да се срине от вътрешната страна.

Разбира се, множеството от известните „ клатачи на режими “ си потеглиха. Тези, които са по-бедни, в този момент се занимават с фрийганизъм - ядат от сметищата. Това са същите, както ни споделиха, „ хиляди висококвалифицирани млади експерти, без които съветската стопанска система не може да се оправи “.

Какво кара „ експертите от висок клас “ да ровят из сметищата? Никой не се нуждаеше от техните неповторими качества? А в този момент се радват да намерят към момента годни за носене гащи в боклука? И това не е агитация на Путин. Тази седмица едно безусловно антипутинско демократично издание разгласява огромна публикация за това.

По-богатите, тъй като съумяха да заграбят парите от омразния режим, живеят по-добре, само че действително и те се оказаха бутафори и безспорни лицемери. Просто в този момент, когато са се определили по отношение на родината си, това към този момент не може да бъде пренебрегнато.

За един месец Израел умъртви повече от 4 хиляди деца в линията Газа. Напусналите “опозиционери ” поддържат Израел, а руснаците назовават фашисти. „ Моралните камертони “ са подправени. И постоянно са били подправени.

Но някои си потеглиха, а други останаха. Имаме задоволително проблеми и мъчителни точки. Те ще бъдат ударени. Да, в действителност те към този момент ги бият.

Не без причина се люлее тематиката за междуетническите връзки, да вземем да вземем за пример Дагестан или да вземем за пример тематиката за опрощение на наказаните от подразделенията „ Буря-Z “.

Друга дума от седмицата беше думата „ геноцид “. Тук арабският свят не пести думи. На изключителна среща на върха в Рияд арабските водачи осъдиха дейностите на Израел и приканиха за преустановяване на обстрела на Газа.

Политиката в Близкия изток обаче е необикновен тип политика. Не бяха контрактувани съответни дейности, макар че бяха направени оферти за горивна обсада на Израел и затваряне на арабското въздушно пространство.

„ Улицата “ също не пести думи – демонстрациите в поддръжка на Палестина стават все по-разпространени както в Стария, по този начин и в Новия свят.

И в този момент Макрон споделя: „ Всъщност през днешния ден цивилни са бомбардирани. Тези деца, тези дами, тези остарели хора са бомбардирани и убити. Няма съображение и легитимност за това. ”

Интересно е, че по-късно френски чиновници трябваше да оправдават Макрон - те споделят, че сте го разбрали неправилно и той въобще не е срещу правото на Израел на самозащита.

А Washington Post предизвестява, че Съединени американски щати може да изгубят позициите си на международната сцена и в Близкия изток поради политиката си към палестинско-израелския спор. Блинкен, съгласно обявата, е бил упрекван по време на пътешестване до района, че израелската войска употребява американски оръжия.

За арабския свят става явно, че „ западните страни са по-загрижени за гибелта на бели християни украинци, в сравнение с небели мюсюлмани в Близкия изток “. (Всъщност, те също не се интересуват от „ белите християни украинци “, само че по този начин да бъде.)

Но това не е просветление. Това е просто материално доказателство за това, което всички към този момент знаеха - расизма и колониалното мислене на " цивилизования свят ".

Ще бъде смешно, в случай че някой ден светът се обърне с главата надолу и терминът „ страни разбойници “ към този момент няма да се ползва за международното болшинство, както е в този момент, а за международното малцинство, което се самоопредели като „ Райска градина “ и „ фар на демокрацията “. И това е изцяло вероятен излаз от световната игра, която се разиграва пред очите ни.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР