Вероятно свързваме евкалипта най-вече с благоприятното му въздействие при настинка

...
Вероятно свързваме евкалипта най-вече с благоприятното му въздействие при настинка
Коментари Харесай

Евкалиптът - растение с много ползи за здравето

Вероятно свързваме евкалипта най-много с удобното му влияние при простуда и грип. Това растение обаче крие доста повече изгоди за здравето, в сравнение с сме предполагали.
 Естествени оръжия против настинката и грипа
Естествени оръжия против настинката и грипа

Натурални медикаменти

Евкалиптът и извлеченото от него етерично масло имат потвърдени антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. И до момента в който с този факт може и да сме осведомени, много по-малко хора са чували за анестетичните, антисептичните и отблъскващи насекомите им качества.

Експертите пък изясняват и кои тъкмо са главните изгоди на евкалипта за здравето, с цел да знаем и по какъв начин да се възползваме оптимално от тях.

Настинката
 Снимка 572162

Възпалено гърло и запушен нос са най-честите ни недоволства, щом се почувстваме зле. Точно в такива случаи запарка или чай от листата на растението са изключително ефикасни. Те облекчават бактериалните инфекции на дихателните пътища, а пък в случай че у дома имаме и етерично евкалиптово масло, можем да подсилим действието, като вдишваме от парата.

Болката

Ако имаме болки в мускулите, ставите или даже зъбобол, екстрактът от евкалипт би ни оказал помощ. Може и да не си забъркваме отвари, защото в аптеките без рецепта се оферират към този момент подготвени формули. А и ще имаме постоянно на разположение, с цел да облекчим даже артрит и навяхвания.
 Снимка 572160

Почивката

Евкалиптолът е съставката в маслото от растението, която потвърдено понижава чувството за стрес и тревога. Вдишването му намалява и кръвното налягане - резултат, който е потвърден при изследване.

Любопитно е също, че евкалиптовото масло има и свойството да отблъсква насекомите, написа marthastewart.com.
 Цинкът, гриповете, настинките, по какъв начин и за какво да одобряваме хранителната добавка
Хранителната добавка, с която борим грип и простуда по-бързо

Верен съдружник

Ето че очевидно има и напълно натурален метод да се спасим от ухапванията от комари през лятото.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР