Вероятно сте прибрали летните дрехи в задната част на гардероба

...
Вероятно сте прибрали летните дрехи в задната част на гардероба
Коментари Харесай

Дерматолозите казват "НЕ" на тези продукти

Вероятно сте прибрали летните облекла в задната част на дрешника и планирате да си останат там най-малко до началото на месец май. Така както променяме метода си на обличане през студените сезони, по този начин би трябвало да се отнесем и към грижата си за кожата с настъпването на есента и зимата.

Имайки поради, че ноември е тъкмо зад ъгъла, време е да стартираме да мислим за нов метод в разкрасителните ни процедури. Ето кои са съставките, които би трябвало да заобикаляме (или най-малко да използваме по-малко) и с какво да ги сменяем:

Тонери въз основата на алкохол

Дерматолозите изрично отхвърлят използването на тонери на алкохолна основа, защото те са изсушаващи за всички видове кожа. В комбиниране със сухия въздух и пронизващия вятър, както и отоплението на закрито, получаваме рецепта за солидно изсушена кожа. Алкохолът лишава кожата от нейните естествени масла, които я пазят от трансепидермална загуба на влага. През зимата този резултат се ускорява. Погледнете листата със съставките на гържба на опаковката - в случай че алкохолът е една от първите, кажете сбогом на този артикул.

С какво да сменяем: Дори и да сте с мазна кожа, заменете алкохола с хамамелис, който е кондензиран с успокояващи кожата съставки като глицерин, алое и/или лайка.
 2377348
Агресивни ексфолианти

Не е нужно изцяло да се откажете от ексфолиантите през зимата, само че експертите мощно предлагат да намалите използването. Това включва физически и химически ексфолианти за лице и тяло. Твърдите ексфолианти могат физически да разрушат защитната липидна преграда на кожата, а химическите ексфолианти, като гликолова или салицилова киселина, могат да усилят сухотатата и да провокират чувство за парене.

С какво да сменяем: Заложете на по-меки ексфолиращи артикули с по-нежни физически частици или по-ниски концентрации на киселини и ги използвайте не повече от един път седмично.

Ретиноиди

Подобно на ексфолиантите, ретиноидите са друга съставна част, която не е нужно да отписвате изцяло, откакто температурата падне. Въпреки това, би трябвало да коригирате графика на приложение или концентрацията на формулата. Зимата също не е идеалното време да започнете да употребявате ретиноиди за първи път. Те са известни със своите изсушаващи странични резултати. Тъй като форсират клетъчния продан, кожата ще стартира да отделя повърхностните си пластове по-бързо, което води до постоянно срещаните сухи петна и лющене.

С какво да сменяем: В взаимозависимост от вашия вид кожа и какъв брой добре понася ретиноидите, помислете за понижаване на използването до един път или два пъти седмично, с цел да предотвратите някои от страничните резултати, упоменати нагоре. Наистина обърнете внимание и се вслушайте в кожата си, с цел да видите какво толерира със сезонната смяна. Друг вид е да опитате опция на ретинол, като бакучиол на растителна основа, който ще ви даде разултати изгоди срещу стареене, само че без сензитивност, сухота или лющене.
 2377346
Твърди сапуни

Грубите сапуни за тяло могат да изсушат доста и даже да нарушат pH салдото ви, което е проблем, който единствено се утежнява през зимните месеци. Почистващите артикули, които са мощно ароматизирани, също са неразрешени.

С какво да сменяем: Ако след измиване, чувството върху кожата ви е изсъхнало, опънато или сензитивно, това е знак, че би трябвало да преминете към по-нежен вид. За да осигурите на кожата си задоволително хидратация през зимата, преминете към почистващ артикул на кремообразна основа, защото те са склонни да изсушават по-малко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР