Вероятно сте чували за ядките от кайсии и приятния им

...
Вероятно сте чували за ядките от кайсии и приятния им
Коментари Харесай

Защо ядките от костилките на прасковите са полезни

Вероятно сте чували за ядките от кайсии и приятния им усет и изгоди. Но знаехте ли, че изгоди има и от прасковените ядки? Прасковите са желан и известен плод по нашите ширини. А ядката в костилката от прасковата е ядлива и доста потребна, не я изхвърляйте и започнете да събирате и консумирате. 

Много хора се заблуждават от слуха, че ядката на прасковата е отровна. Подобни са и ядките от черешите и кайсиите, тъй като съдържат веществото цианид. В състава й откриваме също амигладин, което има и в семената на ябълките. Амигладинът се разпада до циановодород при метаболизиране. Цианидът е  отрова, която в по-малки количества може да провокира признаци на учестено дишане и пулс, замаяност и главоболие. А при потреблението на по-големи количества може да аргументи и увреждане на органите, загуба на схващане, гърчове и даже гибел.

Но в 1 грам костилка от праскова се съдържат едвам 2,2 мг от това вещество. Токсичната граница, до която би трябвало да достигнем, с цел да има заплаха за здравето ни, е 570 мг циановодород. По груби сметки, това значи, че би трябвало да изядете към 250 семена, с цел да има заплаха от натравяне. А като цяло потреблението на огромни количества ядки не е целесъобразна и потребна. 

Какви са изгодите от потреблението на семената на прасковата?
Какво ще се случи с тялото ви, в случай че всеки ден ядете по 2 праскови
Прасковите са отличен избор за тези, които желаят да се хранят здравословно. Тези сочни плодове са с ниско наличие на калории (45 тиня...

Ядките на прасковата съдържат огромно количество фибри, което от своя страна спомага за вярната чревна функционалност и потребните бактерии в червата, както и се укрепва имунитета. Фибрите също по този начин ви оказват помощ да се справите с сложното изхождане, придвижването на червата и форсират обмена на веществата и метаболизма. 

Освен на фибри, семената от прасковените ядки са богати и на минерали. Някои от тях са калий, желязо и магнезий. Калият е значим минерал, който взима присъединяване в механизмите, ръководещи кръвното налягане и в работата на сърдечно-съдовата система. Желязото пък е от значимост за превозването на кислорода към клетките и тъканите в тялото ни. А магнезият изпраща сигнали от нервната система до сърцето, мускулите и всяка клетка от тялото. 

Прасковите и плодовете са потребни и значими за здравословното ни положение и качествения метод на живот. Избирайте плодовете си по отношение на сезона и се хранете по опция със свежи и пресни плодове. Опитвайте се да ги преработвате допустимо най-рядко и малко, с цел да запазите всички скъпи хранителни субстанции, витамини и минерали в тях. 

Както към този момент разбрахте, ядките от прасковите са безвредни в дребни количества и даже ни доставят с питателните субстанции, от които се нуждаем. Консумирайте премерено и няма да съжалявате. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР