Вероятно сме чували, че за да работи мозъкът ни по-добре,

...
Вероятно сме чували, че за да работи мозъкът ни по-добре,
Коментари Харесай

Каква е връзката между тренировките и добрата мозъчна функция

Вероятно сме чували, че с цел да работи мозъкът ни по-добре, е належащо да спортуваме. Факт е, че връзка сред физическата интензивност и мозъчната ни функционалност има и тя е обект на от ден на ден изследвания в последно време, две по-нови от които дават още потребна информация по въпроса.
 Физическа интензивност, когнитивни функционалности и по какъв начин се отразява придвижването на мозъка ни
Физическата интензивност, която усъвършенства функционалността на мозъка ни

Трябват ни по-малко от 10 минути

Множество широкомащабни епидемиологични изследвания свързват правенето на извършения с подобряването на паметта и мисловните умения, както и с по-ниския риск от невродегенеративни болести, измежду които е заболяването на Алцхаймер. Едно от проучванията, извършено преди време измежду повече от 500 по-възрастни хора, открива, че има изгода за мозъка, в случай че постоянно вървим пешком или вършим други леки извършения.

Сега обаче затвърждава - упражненията в действителност усъвършенстват мозъчната ни функционалност. Учените се снабдяват с данни за съвсем 350 000 души от всички възрасти, дружно с измервания за физическата интензивност на към 91 000 от тях и когнитивни резултати на близо 258 000. Според резултатите хората, които вършат умерени извършения, имат по-добри индикатори на проби за мислене.
 Снимка 613364

Другото по-ново, въпреки и относително по-малко, оказва помощ да бъде обяснено по какъв начин упражненията поддържат мозъка ни здрав. В опита вземат участие 12 здрави младежи, които са карали велоергометър със умерено движение в продължение на 90 минути, с почивки.
 Спорт, другарство, медитация, сън - 10 лесни и приятни метода да подобрим паметта си и функционалността на мозъка
Как да подобрим паметта си

10 лесни и приятни метода

Учените виждат, че след към 30 минути от тази физическа подготовка равнищата на лактат и BDNF (вещество, което подтиква основаването и узряването на нови мозъчни клетки) в кръвта на хората се покачват леко. Това подсказва, че упражненията са потребни за мозъка ни и че по-дългите и по-интензивни тренировки може да усилят оптимално изгодите, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР