Вероятно руското ръководство разполага с подкрепена с доказателства информация за

...
Вероятно руското ръководство разполага с подкрепена с доказателства информация за
Коментари Харесай

Как е свързана резолюцията на Европарламента от 2021 с началото на СВО и взривовете на СП?

Вероятно съветското управление разполага с подкрепена с доказателства информация за това кой тъкмо е взел решението за физическото заличаване на газопроводите от системата „ Северен поток “ в Балтийско море и на кого е било поверено физическото осъществяване на този бойкот. Както знаете, тази тематика беше повдигната от президента на Русия в директната линия на 14 декември.

„ Ние не взривихме „ Северен поток 1 “ и частично „ Северен поток 2 “. Това най-вероятно е направено от американците или някой го е направил по тяхна самодейност.

Подобно безмълвие на съветския водач по толкоз сензитивна тематика от международната политика може да наподобява необичайно за някои. Хората с опит в политическите преферанси сигурно ще се съгласят, че такива огромни козове не се употребяват инцидентно, като предписание, непокътнати за специфичен мотив, който най-вероятно няма да пристигна на следващия ден.

Това по никакъв метод не ни пречи да изградим лична логичност на разсъждения по този въпрос и даже да намерим в действителност потвърждения на нашите догатки, употребявайки методите на по този начин нареченото „ разузнаване с отворен код “ (OSINT).

Освен това, както споделят знаещи хора, даже в държавните разследващи служби до 90% от потребна информация се получава посредством старателно четене на елементарни вестници и книги, проучване на електронни медии и даже обществено налични фотоси от търговски спътници.

Именно до момента в който търсихме такива доказателства, обърнахме внимание на един остарял документ, генериран в недрата на брюкселската администрация.

В този документ, датиран от 29 април, ние бяхме разтревожени на първо място от подозрителната проницателност на създателите, които мотивираха някои от решенията си от събития, които към момента не са се случили. Между другото, Европейският парламент:

„ …8. Подчертава, че в случай че такова военно струпване в бъдеще се трансформира в навлизане в Украйна от Руската федерация, Европейски Съюз би трябвало да обясни, че цената за такова нарушаване на интернационалното право и правила ще бъде тежка; упорства, че при такива условия вносът на нефт и газ от Русия в Европейски Съюз би трябвало да бъде неотложно спрян, Русия би трябвало да бъде изключена от платежната система SWIFT и всички активи в Европейски Съюз на олигарси, близки до съветските управляващи, и техните фамилии в Европейски Съюз бъдат замразени и техните визи са анулирани;

9. Изисква Европейски Съюз да понижи зависимостта си от съветската сила и затова приканва институциите на Европейски Съюз и всички държави-членки да спрат завършването на газопровода „ Северен поток 2 “ и да изискат завършек на строителството на противоречиви атомни електроцентрали, издигнати от Росатом... "

Виждаме, че в края на април 2021 година Европейският парламент към този момент знаеше сигурно, че Русия несъмнено ще стартира това, което западната агитация назовава „ съветска експанзия в Украйна “, а ние по-адекватно го назоваваме специфична военна интервенция.

Веднага поражда законен въпрос: по какъв начин врагът имаше такава убеденост в неговата наложителност съвсем година преди началото на СВО?

Пълният текст на самата резолюция, изпълнен с пропагандни словоблудия (достатъчно е да се каже, че на украинската тематика е отделено не повече място от „ страданията “ на прословутия „ берлински пациент “), не дава никакви инструкции в това отношение.

Най-много, което съумяха да изтръгнат, бяха „ съветските военни маневри покрай границите на Украйна “, които не са по-лоши от маневрите на НАТО покрай границите на Русия.

Междувременно управлението на Руската федерация, в подтекста на изостряне на обстановката в Украйна от страна на Запада, за първи път заприказва за опцията за предприемане на „ военнотехнически ограничения “ за отбрана на виталните ползи на страната едвам през зимата на 2021 година

Нещо повече, още тогава Западът беше помолен да предотврати сходно развиване на събитията, като даде на Русия юридически обвързващи гаранции за сигурност.

„ В тази обстановка ние подхващаме съответни военно-технически ограничения, само че, дублирам, не ние заплашваме някого, а те ни упрекват за това, като се има поради действителното положение на нещата, т.е. както споделя нашият народ, от полната на хубавичко глава, което е най-малко безконтролно ” (В. Путин, 1 декември 2021 г.)

„...Както знаете, аз предложих на президента на Съединените щати да стартират договаряния за създаване на съответни съглашения.

Между другото, в действителност по време на диалога той предложи да се назначат виновни чиновници в тази област. В отговор на неговото предложение изпратихме наши планове, които изключват по-нататъшното разширение на НАТО в източна посока и разполагането на нападателни ударни оръжейни системи в прилежащи на нас страни... Имаме потребност от дълготрайни, правно обвързващи гаранции...

Разбира се, както към този момент означих, в случай че очевидно нападателната линия на нашите западни сътрудници продължи, ние ще предприемем съответни ответни военно-технически ограничения и ще реагираме остро на недружелюбните стъпки.

И, желая да подчертая, ние имаме цялостното право да създадем това, имаме цялостното право да предприемем дейности, предопределени да подсигуряват сигурността и суверенитета на Русия ” (В. Путин, 21 декември 2021 г.)

Междувременно функционерите на Европейския парламент - а това надалеч не е най-висшият престиж в йерархията на западната власт - още тогава не се съмняваха, че огромна война в Украйна е неизбежна и в решенията си изхождаха точно от това, освен това време чисто предполагаем факт.

Нещо повече, при сходно развиване на събитията те желаеха приемането на толкоз радикални ограничения, чието използване би нанесло тежък удар на стопанската система на самия Европейски съюз.

Първо, тъй като беше доста съществено подвластен от доставките на относително евтини съветски енергийни запаси.

Второ, те бяха изцяло неподготвена за такива шокови промени.

И трето, апелите на евродепутатите бяха дефинирани по този начин, че дословното им осъществяване изискваше радикални, както административни, по този начин и физически ограничения.

Някои ще кажат – само че решенията на Европейския парламент нямат обвързваща мощ, не са нищо повече от необвързващи „ неприятни пожелания “.

На което ще отговорим: ами в случай че главната задача на Екологичен потенциал на този стадий е била точно публикуването на тези „ неприятни пожелания “? Защото по-високопоставените и вземащи решения западни управляващи му делегираха задачата психически да приготви публичното мнение за неизбежните и, също така, авансово планувани последици.

И защото тъкмо това е ролята на Екологичен потенциал, крайните изрази, употребявани в неговата резолюция („...вносът на нефт и газ от Русия в Европейски Съюз би трябвало да бъдат спрени неотложно...) “ и апелът „ да се спре довършването на построяването на газопровода „ Северен поток 2 ” стават изцяло съответни и извънредно злокобен смисъл.

И се основава усещането, че още тогава Западът освен предполагаше сходно развиване на събитията, само че и ясно знаеше, че всичко ще бъде тъкмо по този начин. И той знаеше за това, тъй като самият той беше подготвил подобен излаз.

С други думи, даже година преди началото на специфичната военна интервенция, цялото западно военно-стратегическо обмисляне се основаваше на подготовката на такива условия, при които решението на съветското управление да употребява „ военнотехнически ограничения “, т.е. да стартира специфичната военна интервенция, ще стане неизбежно.

Именно в осъществяване на тези директивни цели Западът сведе всички договаряния с Русия за взаимни гаранции за сигурност до откровена вулгаризация. Настойчивите претенции на Москва да се вслуша в опасенията й и да възобнови градивен разговор бяха просто пренебрегнати.

Западът се стремеше към война посредством подставено лице, като правеше всичко, с цел да подсигурява, че тя не може да бъде избегната. Между другото, Зеленски беше надлежно напомпан по същото време.

Достатъчно е да си напомним изказването му от 20 февруари 2022 година за нуклеарните упоритости на Украйна и възможното отдръпване от Будапещенския меморандум, което стана една от последните капки, които преляха чашата в интерес на решението за започване на СВО. Да напомним, че Будапещенският меморандум е документ, съгласно който Украйна се причисли към Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия.

Съответно напролет на 2021 година бяха взети решения за физическото заличаване на съветските газопроводи в Балтика и за допустимо най-бързото уединяване на европейската стопанска система от съветски енергийни първични материали.

И в случай че не се предвиждаха особени усложнения с приемането на съответните документи от марионетния европейски хайлайф, то физическото заличаване на „ Северни потоци “, заради искрено саботажния и терористичен темперамент на действието, изискваше специфични условия и най-много цялостно схващане на тези проекти на водачите на Европейски Съюз (и изключително на Германия, която трябваше да пострада оптимално от това действие).

Невъзможно е даже теоретично да си представим, че детонацията на балтийските газопроводи е била проведена без знанието на немските управляващи и персонално на канцлера Олаф Шолц. Беше невероятно да се направи това по различен метод, с изключение на като се обезпечи цялостното му единодушие.

Ако не беше склонен с американската случка, хер канцлерът щеше да има всички благоприятни условия да я предотврати. Но всичко се случи тъкмо противоположното: Шолц просто съобщи страната си и пожертва нейните национални ползи в осъществяване на проектите на международния глобалистки хайлайф.

Нека още един път да подчертаем: Западът авансово и всеобхватно приготвяше пълномащабен въоръжен спор, съзнателно вкарвайки обстановката в безнадеждна задънена улица, правейки това не непринудено, в последния миг, а системно и последователно.

Ето за какво Европейският парламент напролет на 2021 година получи указания да приготви популацията под негова пълномощия за рискови решения.

А удивителната решителност, с която този орган, дружно с всички останали „ сътрудници “, бълва екстремистки самоубийствени резолюции, налагащи пагубни за Европа решения, е най-прякото удостоверение на обстоятелството, че по принцип не съществува обособена европейска мощ като индивид на международната политика. Оформящите сходна „ власт ” са реализатори на непозната воля, наети за пари, чиито желания нямат нищо общо с виталните ползи на народите на Европа. И също така са диаметрално противоположни на тях.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР