Вероятно повечето майки са наясно, че храненето на детето е

...
Вероятно повечето майки са наясно, че храненето на детето е
Коментари Харесай

10 френски тайни на храненето

Вероятно множеството майки са наясно, че храненето на детето е задача, за решението на която би трябвало да се подходи с изключително самообладание и досетливост.

Сайтът AdMe.ru взема решение да взе участие в решаването на този нелек казус и разгласява фрагмент от книгата на канадската писателка Карен ле Бийон „ Френските деца ядат всичко “. В нея тя увлекателно и изобретателно споделя за френската система на хранене, а също споделя и нейните 10 съществени правила.

Най-важното – научете детето да се храни на драго сърце. Френските деца ядат всичко. При това с огромен вкус. Те обичат времето, което прекарват, докато обядват. Хапват това, което и родителите им, не капризничат, обичат всевъзможни зеленчуци, на драго сърце пробват нови блюда, не ядат сред главните хранения... В учебните менюта във Франция няма детски храни, а доста зеленчуци, риба, пилешко, алено месо – и всичко е свежо.

За кулинарното образование на детето е нужно да отделяте време от бебешката му възраст до първия му рожден ден. Когато детето стартира да се храни единствено – това е първото деяние, което то прави умишлено, а по-късно и независимо. Много преди да се научи да върви или да приказва. Това обезпечава прелестна основа за дисциплинираност за меко, само че упорито образование на разпоредбите на живота.

Хранителните привички са режим, учреден на здрав мисъл и обичаи. Кога и какво ще се яде, вземат решение родителите: единствено в откритото време, единствено на масата и единствено това, което бъде препоръчано. Децата имат да право да вземат решение какво да ядат? Това е безусловно неприемливо съгласно французите.

10 правила на френското хранене

1. Родители, вие сте виновни за питателните привички на децата си.

2. Храната не е играчка, изненада, средство за разтуха или за похищение на вниманието.

3. Какво да се яде и по кое време – вземат решение родителите. Децата ядат същото – никакви специфични блюда.

4. Храната е другарство. Поне веднъж дневно би трябвало всички да се събирате на масата.

5. Разнообразно меню. Не гответе едно главно ястие за седмицата.

6. Храната може да не се хареса, само че би трябвало наложително да се опитва.

7. Не повече от едно междинно хранене дневно. Да се гладува е здравословно.

8. Гответе и яжте постепенно. Правилното хранене е бавното.

9. Яжте домашна храна.

10. Правилата не са канони. От време на време може да ги нарушавате. Храната би трябвало да доставя наслаждение, а не да предизвиква стрес.

Надя Горанова

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР