Вероятно повечето хора познават Весела Бабинова от ролите й във

...
Вероятно повечето хора познават Весела Бабинова от ролите й във
Коментари Харесай

От Нощна пеперуда до Пистолет в торнадо – Весела Бабинова продължава да държи публиката в ръцете си

Вероятно множеството хора познават Весела Бабинова от функциите й във филми като  " Вездесъщият " и " Снимка с Юки ", или пък от телевизионните сериали " Мен не ме мислете " и " Денят на бащата ". Истината обаче е, че забележителният й актьорски гений личи още с първото ѝ излизане на театралната сцена.

Никога няма да забравим дебюта й в Народния спектакъл през 2012 година, още до момента в който е студент в НАТФИЗ. Тогава тя изигра Лебедушкин - млад боец, който една заран се разсънва като жена, в пиесата " Нощна пеперуда " на Пьотр Гладилин. Блестяща роля, трансформирала се в повода от оня миг нататък да вървим по-често на спектакъл в желанието си да гледаме някой като Весела. Някой, който построява облик на сцената с толкова хъс, финес и лекост. Образ, който напълно справедливо й носи Аскеер за изгряваща звезда.

Следват куп постановки в разнообразни театри и още напълно заслужени оценки. А Весела продължава да е все по този начин неповторима.

Доказателство за това е и първият й моноспектакъл " Пистолет в торнадо ", който ѝ завоюва номинация за тазгодишните награди ИКАР в категорията за водеща женска роля.

Но специфичната връзка на Весела с филмовото и театрално изкуство се ражда още в ранното й детство. Искрата на тази обич разпалва баба ѝ Мария, която я води постоянно я на кино, я на някоя режисура. " После, когато пораснах, огромно въздействие върху решението ми оказаха спектаклите на Александър Морфов ", спомня си Весела.

А един път разпалена, тази искра продължава да гори с нова мощ - и от вълнението ѝ от срещата с публиката, и от срещите със страхотни артисти. От сътрудниците си с наслаждение би споделила повече екранно време с Иван Бърнев - двамата са играли в театъра, срещали са се за напълно малко и пред камера, само че за Весела би било ужасно да работят повече време дружно, тъй като го намира за прелестен сътрудник.
 Гергана Данданова в “Клетката ” - по какъв начин се снима сериал за живота в затвор
Гергана Данданова в “Клетката ” - по какъв начин се снима сериал за живота в затвор

По какво си наподобява актрисата с героинята и за какво сериалът е особено актуален за обществото ни

Що се отнася до пристрастеността към самата актьорска специалност, Весела не счита, че има роля, която може да ѝ омръзне, тъй като има вяра, че в случай че нещо ни отегчава по този начин елементарно, може би не е нашето и просто би трябвало да потърсим друго.
 Снимка 653379

Може би в точно в търсене на многообразие, Весела научава и владее четири езика. Един от тях е италианският, за който споделя, че й е като майчин. " Това е непотребна детайлност, евентуално. Аз обичам да се покривам с такава информация. Хората по-добре да не следват моя образец ", с усмивка споделя актрисата.

Весела възприема себе си като радостна, деликатна, сърдечна - тъй като " това е чистата истина ". Не крие, че ѝ липсва повече време за четене, което към момента не е толкоз, колкото ѝ се желае. Освен това обича да пътува и в последно време с мъжа ѝ Владимир Зомбори се насочват в посока опознай България малко повече.

Именно с Владимир Зомбори наскоро Весела гледа и " Капоти " - американско-канадски биографичен филм от 2005 година на режисьора Бенет Милър с присъединяване на към този момент починалия Филип Сиймор Хофман. Това е и един от последните филми, които е гледала и същински я е впечатлил.

И двамата с мъжа ѝ намират за голям пропуск, че му отдават нужното внимание чак в този момент, тъй като по думите на Весела, Хофман прави страхотна роля в една забавна, леко злокобна история. И макар че не е необикновен почитател на творбите на Труман Капоти, филмът я кара да си купи романа " Хладнокръвно ", за чието написване става дума във кино лентата.

Ако оставим настрани филмите и се върнем към театъра, Весела с две ръце ни поучава да не пропущаме постановката " Пате пате гъсок " с режисьор Зафир Раджаб в НАТФИЗ.

" Млади, надарени студенти, разказващи история с целия жар и хъс, на който са способни. Заразяващо е и си коства да се гледа ", счита актрисата.

Ние пък сме уверени, че си коства да я гледаме в моноспектакъла " Пистолет в торнадо ", където Весела се превъплъщава в ролята на Анджела. Историята ни среща с една жена от дребен град. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава протичащото се онлайн в обществените мрежи.
 Кристина Верославова в сериала
Между Калифорния, България и " Вина " - пътят на триумфа за Кристина Верославова

Младата актриса за сериала, за приликите с героинята си Марта и обичаните си подиуми

Сюжетът е тясно привързан с Хамлетовия монолог " Да бъдеш или да не бъдеш " от едноименната Шекспирова пиеса. Автор е Лорън Гъндърсън - един от най-продуцираните драматурзи в Съединени американски щати от 2015 година насам. Режисьор е Васил Дуев - Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, а музиката е дело на Антони Рикев.

Колко време имахте, с цел да се подготвите за облика на Анджела и имахте ли компликации?

Репетиционният развой беше тъкмо един месец. Трудността беше само в ужаса от това, че ще бъда сама на сцената.

С какво ролята беше предизвикателство за вас?

Именно с това, че няма да имам сътрудник и каквото и да става, ще би трябвало да разгадавам единствено на себе си.
 Снимка 653377

Какво беше първото, което ви сграбчи в облика и ви държи и до този миг?

Това, че тя умее да разсмива хората.
 “Пистолет в Торнадо (и хиляди жестоки удари) ” с Весела Бабинова с премиера в “Theatro оттук канала ”
Какво ще направи за първи път Весела Бабинова

Да надхитриш гибелта през смях

А какво харесвате в Анджела и какво не харесвате?

Харесва ми, че демонстрира възприятието си за комизъм в кофти обстановки. Не ми подхожда, че лъже малко повече, само че поради събитията ѝ е простено.

По какво Анджела си наподобява с Весела и по какво се разграничава?

Прилича си по смешките, с които печели хората на своя страна, а се разграничава по това, че тя не преследва задачите си от боязън.

Какво следва оттук-насетне?

Живот и здраве, филм, сериал, а може би и още нещо. Междувременно може да гледате на 2 и 26 март в " Theatro оттук канала ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР