Вероятно отпадането на бялата хартиена рецепта няма да бъде от

...
Вероятно отпадането на бялата хартиена рецепта няма да бъде от
Коментари Харесай

Доц. Пандов: Хартиената рецепта може би няма да отпадне от 1 май

Вероятно отпадането на бялата хартиена рецепта няма да бъде от първи май. Това сподели пред публицисти след съвещание на Надзорния съвет на НЗОК неговият ръководител и шеф на кабинета на здравния министър доцент Васил Пандов, представен от Българска телеграфна агенция.

Вчера изтече срокът за публичното разискване на плана за нормативна смяна, съгласно който от първи май бялата хартиена рецепта би трябвало да се размени напълно с електронна.

Доц. Пандов означи, че това предложение е провокирало разнообразни реакции в лекарското и във фармацевтичното съсловие и осведоми, че те следва да се разискват.

Припомняме, че Българският лекарски съюз се разгласи против цялостното отпадане на хартиената рецепта, като в началото по измененията, а по-късно от името на цялата организация, последвано от. По-късно обособени лекарски колегии също поддържаха позицията на БЛС, със мнение срещу отпадането на хартиената рецепта излязоха и от.

Одобрение на отпадането на хартиената рецепта показаха от Българския фармацевтичен съюз, само че и това съсловие не даде цялостната си поддръжка за тази смяна., че в някои случаи хартиената „ бяла “ рецепта би трябвало да се резервира.

Предстои Министерство на здравеопазването да прегледа и заключи всички отзиви, изразени в границите на публичното разискване на смяната, и да излезе с дефинитивно решение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР