Вероятно отблъснати от компрометираната ни съдебна система все повече кандидат-студенти

...
Вероятно отблъснати от компрометираната ни съдебна система все повече кандидат-студенти
Коментари Харесай

Кандидатите за СУ загърбиха Право, искат Психология

Вероятно отблъснати от компрометираната ни правосъдна система от ден на ден кандидат-студенти не посочват  " Право " като най-желаната компетентност даже в Софийския университет, чийто Юридически факултет се слави като най-хубавият в страната.

Специалността е едвам на 10-о място по брой претенденти.

Първа е " Психология ", втора - " Публична администрация ". Следват " Социология ", " Английска лингвистика ", " Компютърни науки ", " Софтуерно инженерство ", " Българска лингвистика ", " Информатика " и " Информационни системи ". Чак по-късно е " Право ".

Първото класиране в СУ излезе през вчерашния ден, а от през днешния ден тече записването.

Едва 7 230 претенденти са подали документи за банкет в най-старото ни висше учебно заведение. Не чак толкоз от дълго време - през 2003 година - единствено явяващите се на един от многото приемни изпити на Университета - по история, бяха повече от 4500 души.

Записването продължава до 14 юли.

Новоприетите могат: да се запишат, като купят нужните документи от книжарниците в Ректората. Трябва да носят още оригинала на дипломата за приблизително обучение, персоналната си карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки; да потвърдят, че желаят да вземат участие във второто класиране. При потвърждаването истинската тапия за приблизително обучение се подава в съответния факултет, пишат от СУ.

Неприетите вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класирането.

Второто класиране излиза на 18 юли.

От 19 до 21 юли текат записване и потвърждаване.

На 25 юли излиза третото класиране. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 26-28 юли в това число.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР