Вероятно от 18 януари поетапно и по-големите ученици ще се

...
Вероятно от 18 януари поетапно и по-големите ученици ще се
Коментари Харесай

Вълчев с изненада:От 18 януари започва връщането на големите ученици в клас

Вероятно от 18 януари поетапно и по-големите възпитаници ще се върнат в клас. Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев. Днес той е на посещаване в столичното 143-то ОУ " Георги Бенковски ", с цел да ревизира по какъв начин върви образователният развой след завръщането на децата от 1 до 4 клас в час. По думите му първо трябва да мине една цялостна седмица на присъствено образование, да се наблюдава броят на зоболелите и да се вземат съответните решения. 

" Ситуацията с ковид може да се усъвършенства или влоши заради празниците. Ако се усъвършенства, ще пристъпим към режим на периодично повтаряне – една част от учениците да са у дома, а друга в класните стаи ", разясни Вълчев.

" Засега имаме естествена посещаемост при дребните възпитаници. Всяка община има право краткотрайно да анулира наложителното наличие в детските градини. Имаме цели села, в които няма ковид и за тях беше неразбираемо едно такова затваряне ", разяснява просветителният министър. И съобщи, че със събрани средства учебните заведения са купили 10 000 въздухопречиствателя. 

Той разяснява и по кое време студентите ще стартират още веднъж да вървят на лекции.

" В момента са позволени държавните изпити. Трябва да имаме трайно усъвършенстване на епидемиологичната обстановка, с цел да може студентите още веднъж да вървят на университет. Тоест да имаме приблизително на ден под 600 инфектирани за по-дълъг интервал от време ", разясни министърът на образованието. И добави, че чака към 30 000 учители да изявят предпочитание за имунизиране.

" До края на седмицата описите с искащите ваксина ще са подготвени. Ваксините са избавили милярди човешки животи, откогато съществуваме. Мисля, че би трябвало да имаме вяра повече в науката. Трябва да се опасяваме не от имунизациите, а от ковид ", сподели още Вълчев.

Министърът на образованието регистрира, че през предходната година просветителната система е потвърдила, че във всеки миг може да превключи от присъствена към електронна форма на образование и противоположното.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР