Вероятно не сте се сещали, че може да сложите някои

...
Вероятно не сте се сещали, че може да сложите някои
Коментари Харесай

Защо е полезно да съхраняваме обувки и дрехи във фризера

Вероятно не сте се сещали, че може да сложите някои облекла и обувки във фризера и това е изцяло обикновено. Защо ви е да го вършиме, когато имате дрешник. Истината обаче е, че някои материи могат да удължат живота си и да се запазят в положително положение, в случай че бъдат сложени във фризер. Ето кои са.

Вълнени произведения – в случай че не можете да се справите с молците в дрешника и все намирате такива или следи от тях по облеклата си, сложете дрехата в плик и оставете във фризера за две седмици. Студът ще унищожи ларвите на молците и всевъзможни бактерии и вредители по облеклата.

Кожени произведения – с времето и многото носения на кожените облекла като пола или яке, те се снабдяват със характерна миризма, която не се маха след пране. Можете да се справите с нея, в случай че сложите дрехата в торбичка и я оставите за едно денонощие във фризера. После кожата ще бъде по-свежа и с хубав външен тип.

Спортни облекла – това са облеклата, с които упражнявате и е обикновено те да стартират да излъчват присъща миризма, която да не изчезва и при пране. За да се отървете от нея, приберете спортните си облекла в плик и ги сложете във фризера за една нощ. Миризмата ще изчезне и от тях ще лъха само прохлада – тъкмо това, към което сте се стремили.

Кашмирени произведения – облеклата от кашмир са по-скъпи и качествени, а мекотата, която имат, просто те кара да се влюбиш в тях. За да удължите живота им и да ги носите по-дълго време, през избран интервал от време оставяйте дрехата във фризера.

Чорапогащник – нужда за дамите, които обичат да носят рокли и поли без значение от сезона. Тяхната материя обаче е доста тънка и елементарно се къса. За да я стегнете, намокрете чорапогащника, отцедете го от непотребната вода, приберете в плик и сложете във фризера.

Обувки – един от най-често срещаните проблеми при обувките е неприятната миризма, която може да се появи с времето. Ако откакто ги пуснете в пералня, миризмата не изчезва, пробвайте различен способ. Сложете обувките във фризера за една вечер. На сутринта миризмата би трябвало да е изчезнала.

Друг трик, за който може да ви помогне фризерът, е да разширите обувките, които ви стягат. Сложете в тях торбички, цялостни с вода, и ги приберете във фризера за няколко часа. След като ги извадите и махнете пликовете, обувките би трябвало да ви стават и да не ви стягат на никое място.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР