Вероятно най-великите действащи тенисисти Роджър Федерер и Серина Уилямс за

...
Вероятно най-великите действащи тенисисти Роджър Федерер и Серина Уилямс за
Коментари Харесай

Федерер и Серина за първи път в едно издание на Hopman Cup

Вероятно най-великите настоящи тенисисти Роджър Федерер и Серина Уилямс за първи път ще играят един против различен в обичайния шампионат за начало на сезона Hopman Cup в австралийския град Пърт през 2019 година. Организаторите с ненаситност оповестиха един от най-впечатляващите в историята си лист с участници, като Федерер ще заформи още веднъж тандем с Белинда Бенчич за Швейцария, до момента в който Серина Уилямс ще си партнира с изгряващата американска звезда Франсис Тиафо.

Greatness returns to #Perth. @serenawilliams is flying the US flag for the fifth time and is joined by @FTiafoe. #HopmanCup pic.twitter.com/7PGPtYgBTm
— Hopman Cup (@hopmancup) October 3, 2018
Германското дуо също ще бъде познато - водещите ракети на страната Александър Зверев и Анжелик Кербер, а Испания ще бъде представлявана от Давид Ферер и Гарбине Мугуруса. Гръцкият тандем е Стефанос Циципас/Мария Сакари, а английският - Камерън Нори и Кейти Боултър. Люка Пуй и Ализе Корне ще пазят трибагреника на Франция, до момента в който за домакините Австралия ще се състезават Матю Ебдън и Ашли Барти.

Want more updates about Mastercard #HopmanCup 2019? Take your seats and watch this space tomorrow... #justanotherdayinWA pic.twitter.com/3pzvpb1jKj
— Hopman Cup (@hopmancup) October 2, 2018
Най-вече с помощта на присъединяване на Федерер и Уилямс в схемата ще има носители на общо 48 трофеи от “Големия шлем” (20 за швейцареца и 23 за американката, три за Кербер и две за Мугуруса), което е връх.

През 2012 година България записа единственото си до момента присъединяване в Hopman Cup, като Григор Димитров завоюва два мача на сингъл, в това число записвайки първата си победа над противник от топ 10 на международната класация - Марди Фиш. Цветана Пиронкова загуби и трите си дуела на сингъл, само че двамата завоюваха трите срещи на смесени двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР