Вероятно много от артикулите, които съхранявате в килера си, имат

...
Вероятно много от артикулите, които съхранявате в килера си, имат
Коментари Харесай

Мислите, че ТЕЗИ храни нямат срок на годност, НО всъщност се развалят и са опасни

Вероятно доста от продуктите, които съхранявате в килера си, имат неочакван период на валидност след месеци (или даже години). Но това, че продуктът към момента не е с изминал период на валидност, не значи, че е в идеалното си положение за консумация. Въпреки че към този момент знаете кои храни не би трябвало да ядете след приключване на периода на валидност, като мляко и сирене, няма да е изненадващо, в случай че не сте помислили за храната в килера си. Може да си коства да ревизирате още веднъж предметите, които сте захвърлили в килера.

НЕ знаехте тези изгоди от царевицата

Киноа

Срокът на валидност на пълнозърнести храни като киноа и жито значително зависи от наличието на мазнини в тях. Топлината, въздухът и влагата са трите най-големи врагове на пълнозърнестите храни, тъй като детайлите могат да повлияят отрицателно на техните здравословни масла, което от своя страна може да докара до гранясване на зърната, престояли в килера. Зърнените култури постоянно би трябвало да наподобяват и да миришат леко сладко или да нямат никакъв мирис. Ако откриете плесеняла или мазна миризма, зърната са минали своя пик.

Куркума

Любимите ви смлени подправки като куркума, червен пипер и индийско орехче нормално губят силата си след към две до три години. Яденето на остарели подправки не е нездравословно за вашето здраве, само че те към този момент няма да прибавят усет към вашите предписания.
Кои са най-дълготрайните хранителни артикули?
Интересно, какво ли ще открият бъдещите археолози от храната, която ядем през днешния ден? И най-важното: ще бъде ли годна за консумация? Следните...
Прочети повече
Бакпулвер

Същите правила за смлените подправки важат и за съставките за печене. Торбичките с бакпулвер и сода за самун ще изгубят силата си на втасване с течение на времето, което значи тъжна, плоска торта за вас при идващото печене. Можете да тествате силата им на втасване с този елементарен теоретичен опит във вашата кухня: Смесете сода за самун с оцет и бакпулвер с гореща вода. Ако се разпенят и бълбукат, това значи, че съставките са към момента задоволително свежи за печене.

Защо солта през днешния ден може да бъде рискова

Ядки и семена

Ще желаете да ядете ядки без черупки като бадеми и фъстъци в границите на няколко седмици до няколко месеца. Ядките и семената нормално съдържат огромно количество масло и това масло ще стартира да гранясва след няколко месеца в килера ви. Признаците за гранясване на ядки или семена включват миризма на трева или багра и мрачен или лоен тип. За оптимална прохлада и продължителност поставете ядките и семената в транспарантен плик за фризер и ги замразете в хладилника си до една година.

Бира
Продуктите, които може да съхранявате по-дълго, в сравнение с мислите
Предлагаме на вашето внимание няколко трика, които ще ви оказват помощ да запазите питателните си артикули за по-дълго време. Това ще довед...
Прочети повече
Съхраняването на бира при стайна температура не е безусловно неприятно за вашата бира, само че може да я скапе по-бързо. След към четири месеца топлината, светлината и въздухът могат да обхванат през капачките на бутилките.

Чай

Вашите пакетчета чай би трябвало да се употребяват в границите на една година, тъй като маслата в чая ще остареят и ще придадат неприятен усет на утринната ви чаша чай. Същото важи и за вашите кафе на зърна.

Кафява захар

Отворена торба с кафява захар има наклонността да изсъхне и да се втвърди от излагане на въздух след четири месеца в килера ви. Сложете кафявата захар в пластмасова торбичка или херметически затворен резервоар, с цел да я запазите зас по-дълго.
10 известни метода да опазим зърнените храни от буболечки
Понякога непредвидени " посетители " могат да увредят питателните ви ресурси и просто да скапват настроението ви. Никой не обича да намира малк...
Прочети повече
Консервирани зеленчуци

Може да мислите, че консервираните зеленчуци могат да устоят цялостен ​​живот, само че колкото по-дълго стоят на рафта ви, толкоз по-вероятно е текстурата на консервата да се разпадне и да придаде на зеленчуците ви железен, тенекиен усет. Например консервираните артикули с високо наличие на киселина като кисели краставички могат да устоят от 12 до 18 месеца, само че консервираните зеленчуци с ниско наличие на киселина като царевица могат да устоят до пет години.

Зехтин

Светлината и топлината не са другари на зехтина.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР