Вероятно мерките ще бъдат приети на национално ниво. Това каза

...
Вероятно мерките ще бъдат приети на национално ниво. Това каза
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Вероятно носенето на маски ще бъде въведено на национално ниво

Вероятно ограниченията ще бъдат признати на национално равнище. Това сподели пред публицисти доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. Кунчев се ангажира, в случай че проектът бъде признат, до края на седмицата да оформи предложение и да го изпрати на здравния министър, с цел да бъде завършено като заповед.

" Вероятно маските в градския превоз и публичните места на първия стадий ще бъдат целесъобразни, а в следствие и наложителни. Очевидно е че броят на инфектираните с ковид пораства, това е в цяла Европа, освен в България ", добави още Ангел Кунчев.

" В летния интервал задоволително ефикасна мярка за понижаване на разпространяването е, в случай че всеки съблюдава няколко рекомендации - постоянно проветряване, отбягване тук-там, където се струпват хора, добра хигиена. Всеки, който желае да се пази, няма потребност от заповеди и надзор - той може да носи маска на всички места, където реши ", разяснява Кунчев.

Десет области в страната към този момент са с над 100 инфектирани на 100 000 души. В жълтата зона към този момент са и Пловдив, и Разград.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР