Вероятно дори не сте си представяли, че именно по тези

...
Вероятно дори не сте си представяли, че именно по тези
Коментари Харесай

Как руснаците без думи разбират, че си чужденец

Вероятно даже не сте си представяли, че точно по тези признаци руснаците схващат, че сте чужденец.

Предупреждение: някои наблюдения даже на нас ни се костват странни.



Getty Images

Бар в центъра на Санкт Петербург. Половината от посетителите му са финландци, англичани, американци, германци и французи. Другата половина – руснаци. Само гостът да прекрачи прага на заведението и барманът Кирил Болдонов с възможност 85% може да каже от кое място е той: „ Първо, това е походката. На руснаците плещите нормално сякаш са по-широки, само че осанката е прегърбена. При чужденците е тъкмо противоположното. Осанката е изправена без значение от възрастта и съществуването на портфейл зад тила “. 

Второ, самоувереността. „ Чужденците са доста самоуверени. Когато влизат в бара, те преди всичко обръщат внимание на, обърни внимание, на бара! Те знаят за какво са пристигнали и не им пука на какво диванче ще си положат задните елементи. За разлика от руснаците “, споделя Кирил.    

Тук следва и трето, и четвърто. Оказва се, че има доста способи, по които руснаците имат вяра, че могат да разпознаят чужденеца в тълпата. Някои от тях, да си признаем, са прекомерно странни, само че жителите на Русия са уверени, че това работи и по този начин те сигурно схващат кой си ти!    
„ Руският мъж няма да си върже суитчър на врата! “ 


Getty Images

Облеклото. То ще ви издаде още преди да съумеете да извършите нещо. Руснаците по предписание се обличат както и средностатистическите европейци. Именно по това обаче по-скоро ще ви разпознаят. 

„ Това е маниерът да се носят топли облекла. Разбира се жителите на Канада или Швеция по това няма да бъдат разпознати, само че за всички останали е елементарно. Шапката е поставена почти, разкопчана блуза под разкопчаната пухенка, шал, който е комплициран по този начин, че не може да топли “, споделя стилистът Анна Шарлай.

„ Живяла съм във Франция и техните мъже просто обожават шаловете и то най-много скъпите. И няма значение дали е студено или не на открито, – според думите на Виктория от Москва съветските мъже не носят шаловете като аксесоар или най-малко малко на брой го вършат. – Когато става дума за дамите, то чужденките са по-поддържани, с бели зъби и чиста кожа, а нашите са по-лъскави – доста дълги нокти, устни с ботокс, освен това постоянно с жълти зъби и неприятна кожа “.

Ако пред теб се изправи чичко в синя неугледна пухенка и с изсулени прави джинси, то наложително той не е чужденец. Това е руснак. „ Неотдавна се разхождах из Виена и разпознавах туристите от страните от Оперативно-наблюдателно дело точно по този способ “, споделя специалистът по маркетинг Артьом Манулченко. Съответствено, в случай че си цялостна диаметралност на това, руснакът в Русия ще го забележи и ще реши, че ти не си руснак.

„ Главното, което отличава чужденеца? Раницата. Те даже ги влачат и на плажовете. Последния път на европейците дълго им се присмиваха в Рио – всичките с раници. На Копакабана! “, споделя Влад Аладин. Да, по някаква причина мъжете в Русия към момента не са се привързали към раниците (освен в случай че не вървиш на учебно заведение или не си от сферата на ай ти).

И още нещо съгласно мнението на потребителите на Livejournal: „ Руският мъж няма да си върже суитчър на врата! “.
Зъбните дъги


Getty Images

Няма да повярвате, само че руснаците в действителност приказват за това. Ако ги попиташ „ по какъв начин да намеря чужденеца? “, можеш да чуеш: „ Разликата е в челюстите и зъбните дъги “. На това даже се намира повече или по-малко разумно пояснение: „ По традиция американската ортодонтска школа се пробва с всички сили да резервира всички зъби на пациента, даже в случай че в зъбните дъги няма място. Челюстите се уголемяват с друга функционална инсталация, тъй че зъбите отвън дъгите да може да се вкарат в редицата, – казва фотографът Анна Журковская. – Именно заради това американците като цяло имат по-масивна челюст и необятна усмивка “. В Русия „ непотребните “ зъби се вадят, в случай че стартират да се тормозят един различен. А когато става дума за изравняването на захапката, то не всички се наемат да го създадат (защото брекетите са скъпи).

„ Признаците на европейците и американците, на които обръщам внимание: 1. Правилна захапка и бели зъби. 2. Спретнато облечени. 3. За на никое място не бързат. 4. Усмихват се доста “,  потребител на YAGR.

Между другото за усмивката. Това е единственото, което може да ви издаде по-бързо от облеклото или красивите зъби. Защото руснаците не се усмихват толкоз доста. „ Между нас има пропаст. Бях в Барселона и внезапно попаднах по-късно в Москва. Като че ли от карнавал в колония със непоколебим режим. Там се усмихват просто ей по този начин, а в Москва, на летището, внезапно като че ли са изключили светлината: ядосани физиономии, подозрителни, изтощени. За заемите ли мислят? “, споделя Александър, който е фрилансър.
Други „ признаци “ за чужденец съгласно мнението на руснаците


Getty Images

„ Много индикативен миг да се дефинира руснак ли си или не е инцидентната среща на погледи на улицата. В множеството случаи руснаците незабавно отвръщат и се вършат, че нищо не се е случило, до момента в който европейците отвръщат с благожелателна усмивка и постоянно си разменят изцяло необвързващи изречения “, споделя генералният шеф на Руско-азиатския бизнес съюз Татяна Шереметиева.

„ Както забелязах, европейците и изключително американците постоянно са с по-изправена глава и е по-голяма. На славяните е с по-правилна овална форма. А също така чужденците постоянно носят очила, което за жителите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики се възприема за нещо срамно “, споделя Марат Каграманов.

„ Много се взема решение от типа на кожата. Да, точно от кожата. Оттенък и цвят. Не приказвам в този момент за етническите разлики, а за здравето. На всички им е известно, че чужденците пенсионери наподобяват къде къде по-добре от нашите. За мимиката – всичко вземат решение милиметри. Как примижава, по какъв начин се оглежда, по какъв начин работи с ръцете. Който каквото и да приказва, само че аз декларирам, че те се усещат по-свободно от руснаците. Руснаците са по-нагли “, споделя Кирилл Болдонов.

„ Чужденецът просто ще върти глава. Как върви съветският човек из своя град? Бързо, гледа си под краката. Чужденецът пък ще се интересува от всичко и малко припомня на дете “, споделя Мила Кудрякова.

създател: ЕКАТЕРИНА СИНЕЛШЧИКОВА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР