Вероятно до края на деня ще бъде отменено бедственото положение,

...
Вероятно до края на деня ще бъде отменено бедственото положение,
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Вероятно до края на деня ще бъде отменено бедственото положение

Вероятно до края на деня ще бъде анулирано бедственото състояние, което беше оповестено във Варна след ураганния вятър от събота през нощта, който взе жертва и нанесе съществени материални вреди. Това заяви на брифинг кметът на града Благомир Коцев.

" Най-важното е да възстановим тока, в някои от кварталите - " Галата ", " Боровец " и " Зеленика ", тук-там няма и вода. Екипите разчистват рисковите зони и дървета, шахтите. Утре считаме, че учениците трябват да се върнат в учебните заведения. Детските градини ще работят ", съобщи Благомир Коцев, представен от Българска национална телевизия.  
Възстановяването ще отнеме няколко дни, като следва пресмятане на вредите от бедствието, посочи Коцев и добави, че ще желаят средства от страната.
Днес учениците на територията на общината ще организират образователните си часове онлайн, с цел да могат да бъдат огледани дърветата в дворовете на образователните заведения.
В 4 учебни заведения, където е належащо време за премахване на нанесените вреди, образованието ще е онлайн 3 дни.
В съвсем всички общини, които са ситуирани в северната част на Варненска област, има оповестено бедствено или отчасти бедствено състояние. В Девня са анулирани образователните занятия. Все още има региони без ток.

В 6 обитаеми места в Шуменско бедственото състояние остава до събота. Вятърът прекъсна електропроводи. Десетки селища са без ток, някои и без вода.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР