Вероятната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ

...
Вероятната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ
Коментари Харесай

Вашингтон пост: ЕС обмисля алтернатива на НАТО

Вероятната победа на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати плаши европейските политици. Възможно е Тръмп да накара Съединените щати да се отдръпват от НАТО, като по този метод оставят Европа на практика без отбрана. Тази тематика се трансформира в съществена, наред с Украйна, оповестява „ Вашингтон пост “.

Европейските страни разискват основаването на въоръжени структури в Европа, които биха могли да заменят НАТО при положение на излизане на Съединени американски щати от организацията. Европейските политици не изключват, че откакто пристигна на власт, Тръмп може да извърши обещанието си да напусне алианса, в който Съединените щати играят основна роля със своите пари и качества.

Изобщо, съгласно източниците, европейците се чудят кой ще ги пази от Русия и Китай, в случай че Съединените щати откажат да извършват тази " почетна задача ". В такава обстановка е належащо да се сътвори някаква опция на НАТО или конструкция, съюз, който да е допълващ, само че чисто европейски. В същото време той ще би трябвало да поеме всички функционалности на НАТО, в това число и осъществяването на интернационалните отговорности.

Досега обаче не е било допустимо да се реализира съглашение, всичко опира до пари. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР