Verizon Communications е близо до сделка за продажбата на Yahoo

...
Коментари Харесай

Verizon продава медийния си бизнес на фонда Apollo за 5 млрд. долара

Verizon Communications е покрай договорка за продажбата на Yahoo и AOL на частната капиталова компания Apollo Global Management. Така тя се отхвърля от конкуренцията в цифровите реклами с Alphabet и Фейсбук, с цел да се концентрира върху построяването на своята 5G мрежа, оповестява New York Times.

Предполага се, че идната договорка ще оцени двата марката общо на сред 4 и 5 милиарда $, в това число бизнеса с рекламни технологии на Verizon. Според изискванията на договорката Verizon ще получи 4.25 милиарда $ и ще продължи да държи 10% от акциите на Yahoo!.

Verizon купи AOL за 4.4 милиарда $ през 2015 година, а две години по-късно заплати 4.5 милиарда $ за Yahoo!, с цел да се възползва от над нейните над 1 милиарда консуматори за онлайн реклами. Най-големият телеком в Съединени американски щати по брой клиенти закупи уеб страниците с желание да ги възроди, само че това по този начин и не се случи.

През 2017 година Verizon преструктурира бизнеса си под управлението на някогашния основен изпълнителен шеф на AOL Тим Армстронг и имаше упоритост да се конкурира с колоси в областта на цифровата реклама като Гугъл и Фейсбук. Главният изпълнителен шеф на Verizon Ханс Вестберг обаче отписа над 4 милиарда $ от медийния бизнес и преименува подразделението на Verizon Media Group, откакто пое ръководството през 2018 година Портфолиото на Verizon Media включва TechCrunch, Ryot, Built By Girls и Flurry. Поделението регистрира растеж на приходите за първото тримесечие от 12% на годишна база до 1.9 милиарда $. Медийният бизнес обаче не се оказа задоволително сполучлив за компанията и тя се освобождава от него.

Verizon подписа съглашение с The Walt Disney през 2019 година, с цел да предложи новата си услуга за стрийминг Disney+ гратис на своите клиенти. Целта е услугата за стрийминг да се комбинира с мобилните проекти и домашния интернет на Verizon. Година по-рано AT&T закупи Time Warner за 85 милиарда $, с цел да сътвори своята платформа за стрийминг HBO Max.

Verizon се съгласи да заплати 53 милиарда $ през март, с цел да лицензира безжичните си мрежи, което ще й помогне да разшири своята 5G инфраструктура. Компанията също по този начин възнамерява да вложи 10 милиарда $ през идващите няколко години, с цел да надгради системата си. Общият дълг на компанията надвишава 180 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР