Венци поднесоха и граждани на различни възрасти, включително и деца.

...
Венци поднесоха и граждани на различни възрасти, включително и деца.
Коментари Харесай

Тържествена церемония в София за Деня на Независимостта

Венци сервираха и жители на разнообразни възрасти, в това число и деца.

Паметникът на Независимостта в София е открит на 22 септември 2007 година. Изработен е с даренията на хиляди българи в интервала от 2002 година до 2007 година Дело е на проф. Георги Чапкънов – Чапа и арх. Станислав.

Кулминацията на честванията е във Велико Търново. Старопрестолният град по традиция стартира отбелязването на празника от храма " Свети 40 мъченици " в Старопрестолната столица, а по-късно на историческата цитадела " Царевец " с боен обред беше повдигнат Националният трикольор.

В честванията се включи и президентът Румен Радев. Той взе участие в празничното шествие дружно с жители и поздрави почетния строй от Националния боен университет " Васил Левски ".

На празника участваха още служебният министър на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, посланици и други публични лица.

В 12 ч празничното шествие се насочи към паметника " Майка България ", където ще бъдат поднесени венци и цветя на благодарност.

За първи път тази година поради противоепидемичните ограничения няма да има тържествена заря- инспекция, само че за всички поданици посетители на " Царевец " ще се излъчи спектакъла " Звук и светлина ".

Премиерът Стефан Янев ще се включи в заключителната част на честванията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР