Венко Сабрутев от Продължаваме Промяната обвини служебния кабинет в безхаберие. Половината

...
Венко Сабрутев от Продължаваме Промяната обвини служебния кабинет в безхаберие.
Половината
Коментари Харесай

Сабрутев: Половината от населението на България ще обеднее догодина

Венко Сабрутев от „ Продължаваме Промяната " упрекна служебния кабинет в безхаберие.

„ Половината от популацията на България ще обеднее следващата година поради безхаберието на служебния кабинет. Този кабинет се пробва да бъде над Народното събрание. Министерски съвет не извърши конституционното си обвързване да изготви държавен бюджет до 31 ноември. В закона на никое място не се споделя длъжностен или постоянен кабинет би трябвало да го направи ”, изясни в студиото на „ Здравей, България ” депутатът от Политическа партия.

„ Не сме избрали служебните министри, само че те са там, с цел да извършват краткотрайното ролята на постоянен Министерски съвет. Ако споделят, че служебният кабинет не би трябвало да води дълготрайни политики, тъй като той би трябвало само да обезпечи изборите, запитвам за какво тогава пуснаха търг за 10-годишен контракт за природен газ? Това да не би да не е дълготрайна политика? Или там, където има опция за кражба – може, само че там, където е грижата за хората –не може ”, сподели Сабрутев.
Той разяснява и това, че Народното събрание забрани износа от България на петролни артикули с генезис Русия. По думите му има риск България да остане без дизел или той да бъде на доста висока цена, в случай че страната не си свърши работата – да управлява дейностите на „ Лукойл ”.

„ Вчера в Енергийната комисия преглеждахме законопроект, който изисква съблюдаване на контрактуваната дерогация. Това е едно от големите достижения на кабинета „ Петков ”. България е една от дребното страни, които ще могат да употребяват на ниска цена съветски недопечен нефт до края на 2024 година Вместо „ Лукойл ” да ни приказва през представители за това по какъв начин може да затвори рафинерията, по-скоро страната би трябвало да влезе в роля и да изисква проект за деяние, тъй че това да не се случи. Забраната за експорт е реалност, дерогацията ще бъде до края на 2024 година Тя не е за безконечни времена. Отсега „ Лукойл ” би трябвало да даде проект по какъв начин ще се трансформира, какви вложения ще направи в своите технологии. Мерките са краткосрочни, средносрочни и дълготрайни. Краткосрочни, с цел да има уравновесен микс сред съветски недопечен нефт и неруски, който да могат да го изнасят. Проблемът на рафинерията е, че от една единица недопечен нефт половината, което излиза след преработката, е бензин. В същото време потреблението на бензин доста внезапно спада, а на дизела доста внезапно се качва ”, изясни депутатът.

Депутатът разяснява и ДДС-то на храни и питиета.
„ Преди известно време депутати от Движение за права и свободи взеха решение да се упражняват на тематика Данък добавена стойност за детски храни и заведения за хранене. И какво стана? Не се намалиха цените за крайните клиенти, а в това време внезапно спаднаха приходите от налози в страната. За да компенсира това нещо, страната би трябвало някъде да вдигне налозите или да понижи някъде разноските ”, изясни Сабрутев.

Според него в България не са проблем високите цени, а извънредно ниските приходи. „ В Германия заплатата е 2000-3000 евро и инфлацията не се усеща по този начин ”, разясни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР