Венислав Алексиев, бащата на малтретираното 5-годишно дете, ще поеме неговите

...
Венислав Алексиев, бащата на малтретираното 5-годишно дете, ще поеме неговите
Коментари Харесай

Малтретираното дете от Пловдив още днес ще отиде при баща си

Венислав Алексиев, бащата на измъчваното 5-годишно дете, ще поеме неговите грижи след излизането му от болничното заведение. Това оповестиха от отдел „ Закрила на детето “ при дирекция „ Социално подкрепяне “- Пловдив.
Той е подписал контракт за прилагане на обществени услуги (информиране и консултиране) в Център за социална поддръжка към Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии. Съдейства на чиновниците и заявява, че ще употребява поддръжка в грижите за детето от екипа на обществената услуга.
Директорът на дирекцията е издал заповед за преустановяване на настаняването на детето в обществената услуга. Предстои то да бъде предадено на бащата още през днешния ден. Бащата е подписал писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си.
5-годишното дете от Пловдив беше обезобразено в резултат на нечовечен побой. За насилието прокуратурата упрекна майката и нейния другар, с който от няколко месеца живеели под един покрив. Двамата неведнъж са малтретирали момченцето физически и вербално.
Венислав, с който майката е в бракоразвод, живее в Германия от 17 години. Щом схванал за побоя над сина му, мъжът дошъл в България. Желанието на Алексиев е да води със себе си момченцето в Германия, където да се грижи за него.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР