Венецуелското Учредително събрание обяви за персона нон грата представителите на

...
Венецуелското Учредително събрание обяви за персона нон грата представителите на
Коментари Харесай

Венецуела обяви за персони нон грата бразилски и канадски дипломати

Венецуелското Учредително заседание разгласи за личност нон грата представителите на Канада и Бразилия, предадоха международните организации.

Председателката на УС Делси Родригес заяви, че "в рамките на компетенциите на Учредителното заседание взехме решение да обявим за личност нон грата посланика на Бразилия Руи Перейра, до момента в който в тази братска страна не бъде възобновен конституционния ред ".

Тя намекваше за противоречивото събаряне от власт на президентката Дилма Русеф, след което на власт пристигна нейният вицепрезидент Мишел Темер, напомня Агенция Франс Прес.

Родригес упрекна канадския шарже д'афер Крейг Ковалик в "настойчива, непрекъсната, груба и вулгарна интервенция във вътрешните работи на Венецуела ".

Канада възприе по-твърд метод против режима на президента Николас Мадуро, като му наложи наказания, с цел да го подтикне към договаряния с опозицията.

В четвъртък южноамериканският търговски блок Меркосур, в който членува и Бразилия, прикани Венецуела да освободи политическите пандизчии и да съблюдава правата на индивида, напомня Агенция Франс Прес. Членството на Каракас в организацията беше краткотрайно прекъснато през август.

Делси Родригес разгласи също, че Учредителното заседание предлага наказванията на 80 арестувани антиправителствени деятели да бъдат сменени с различни присъди като публично потребен труд и отплата на потърпевшите. 13 от освободените бяха показани пред камерите на среща с председателката на УС, оповестява Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР