Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на своя американски колега

...
Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на своя американски колега
Коментари Харесай

Николас Мадуро: Във Венецуела венецуелци дават заповедите, а не Тръмп

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли апела на своя американски сътрудник Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила страната му да се откаже от произвеждането на избори за Конституционно заседание на 30 юли, съобщи Асошиейтед прес.

"Никое задгранично държавно управление не управлява Венецуела. Тук, във Венецуела, венецуелци дават заповедите, а не Тръмп ", съобщи Мадуро на предавано по малкия екран съвещание на Националния съвет за защита - орган за незабавни обстановки, който венецуелският президент свика през вчерашния ден в отговор на рецензиите на американския си сътрудник.

Ден по-рано Тръмп заплаши Съединените щати да подхващат неуточнени стопански дейности против Венецуела, в случай че тя създаде избори за заседание, което да пренапише конституцията, за затвърждаване на властта на социалиста Мадуро над институциите, които са отвън негов надзор.

Представители на държавното управление на Съединени американски щати загатват за необятен кръг от наказания, в това число ограничение на вноса на нефт - главен източник на приходи за изпадналата в рецесия южноамериканска страна, отбелязва АП.

Вчера венецуелският министър на външните работи Самуел Монкада даде да се разбере, че страната му няма да се откаже от изборите за Конституционно заседание. Венецуела преразглежда съществено връзките си със Съединените щати, "тъй като не одобряваме да бъдем унижавани от никого ", разгласи Монкада.

Венецуела изнася приблизително по 700 000 барела нефт дневно за Съединени американски щати - към половината от своя износ. Тъй като огромна част от останалия изнасян нефт отива за погасяване на дълг към Китай, прекъсването на вноса на венецуелски нефт от Съединените щати би орязал приходите на южноамериканската страна със 75 %, сподели пред АП Анхел Алварадо, народен представител и икономист, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР