Венецуелският опозиционен лидер и председател на парламента Хуан Гуайдо призова

...
Венецуелският опозиционен лидер и председател на парламента Хуан Гуайдо призова
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо призова за нови протести във Венецуела

Венецуелският опозиционен водач и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо прикани сънародниците си още веднъж да стачкуват в Каракас и на всички места другаде в страната през днешния ден в 15 ч. локално време (19 ч. по Гринуич) против продължаващото от четвъртък спиране на електроподаването, съобщи Франс прес.

"Утре в три часа цяла Венецуела на улиците! ", прикани Гуайдо на изключително съвещание на Народното събрание през вчерашния ден. Той изиска от депутатите да разгласят положение на паника (което предхожда изключителното положение) в цялата страна поради новата рецесия, която сковава Венецуела.

"Не, ситуацията във Венецуела не е обикновено и няма да допуснем тази покруса да се възстановява ", съобщи Гуайдо и загатна другите дефицити, в това число и режимът на водата, които са изострени от новата енергийна рецесия.

Гуайдо изиска от "посланиците ", които е назначил в чужбина в качеството си на самообявил се и.д. президент, да координират интернационалната поддръжка за Венецуела.

Според президентът на Венецуела Николас Мадуро настоящето спиране на електроподаването, което визира цялата страна, е резултат от хакерска атака на Съединени американски щати и опозицията против основната венецуелска водноелектрическа централа, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР