Венецуелски опозиционни лидери призоваха новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън

...
Венецуелски опозиционни лидери призоваха новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Венецуелски опозиционен лидер: Гуайдо се провали

Венецуелски опозиционни водачи приканиха новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън да приключи поддръжката на страната му за някогашния ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо за предстоящ президент.
 Гуайдо прикани за интернационален напън върху Мадуро
Гуайдо прикани за интернационален напън върху Мадуро

Повечето опозиционни партии обявиха, че няма да вземат участие в гласуването

Според тях , Гуайдо се е провалил в опитите да смъкна от власт президента Николас Мадуро и да заеме мястото му, а към този момент няма задоволително престиж в страната и чужбина, съобщи " Спутник ".

Енрике Каприлес съобщи в изявление за Би Би Си, че бъдещото държавно управление на демократите на Съединени американски щати би трябвало да признае , че опитите на Гуайдо да се утвърди за близо две години са се провалиха.

" Новата администрация би трябвало да разбере, че този проект е привършен и не може да даде последователност на статуквото: краткотрайното държавно управление ", сподели Каприлес.

Каприлес се кандидатира несполучливо против починалия президент Уго Чавес през 2012 година и неговия правоприемник Николас Мадуро 2013 година Той участваше интензивно в митингите против тях и бе задържан.

Той също по този начин разкритикува опозиционния проект за игнориране на резултата от изборите за Народно заседание в неделя.

Припомняме, че
 Мадуро и съдружници печелят парламентарните избори във Венецуела
Мадуро и съдружници печелят парламентарните избори във Венецуела

Мадуро към този момент има цялостен надзор над политическите институции в страната

В деня на парламентарните избори във Венецуела беше оголен плануван опит за атентат против президента Николас Мадуро . Това съобщи на конференция самият.

" Смених изборната си секция, тъй като научихме от благонадежден източник в колумбийското разузнаване, че те приготвят нахлуване, с цел да ме убият в изборния ден ", сподели Мадуро в отговор на въпрос по отношение на аргументите за промяната на изборната секция.

Той упрекна президента на Колумбия Иван Дуке в присъединяване в подготовката на атентата.

Парламентарните избори във Венецуела се организираха на 6 декември.

Блокът на Великия родолюбив полюс, който включва ръководещата Обединена социалистическа партия под управлението на Мадуро, печели с 67,6% от гласовете. На второ място е обединението Демократичен алианс.
 Мадуро подготвен да се отдръпна след вота при победа на опозицията
Мадуро подготвен да се отдръпна след вота при победа на опозицията

Парламентарните избори са планувани за 6 декември

Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео назова гласуването във Венецуела " машинация и имитация ". Европейски Съюз не призна резултатите от изборите за парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР