Венецуелската опозиция съобщи, че повече от 7,1 милион души са

...
Венецуелската опозиция съобщи, че повече от 7,1 милион души са
Коментари Харесай

Над 7,1 милиона венецуелци са участвали в неофициалния референдум срещу президента

Венецуелската съпротива заяви, че повече от 7,1 милион души са дали своят вот в така наречен национален референдум, призован от опозицията против политиката на президента Николас Мадуро и проектите му да промени конституцията, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Резултатите са при обработени 95 на 100 от протоколите. Участвалите в плебисцита са по-малко от 7,7-те милиона, дали своят вот за претендентите на опозицията на парламентарните избори през 2015 година, вследствие на които опозицията получи цялостен надзор над Конгреса.

Противниците на Мадуро приветстваха присъединяване в допитването като безапелационен израз на националното неодобрение от президента. За последователите на Мадуро вчерашното гласоподаване бе самобитна подготовка за вота на 30 юли, когато ще се избират членове на асамблея, чиято задача ще е да пренапише конституцията от 1999 година, тъй че да се укрепи властта на президента. Населението на Венецуела е 31,1 милиона (към 2015 г.).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР