Венецуелската опозиция призова за протест в цялата страна срещу правителството

...
Венецуелската опозиция призова за протест в цялата страна срещу правителството
Коментари Харесай

Опозицията във Венецуела призова за протест в цялата страна

Венецуелската съпротива прикани за митинг в цялата страна против държавното управление на социалистическия президент Николас Мадуро, съобщи АП.
 
Депутати приканиха венецуелците по обяд да излязат от домовете и работните си места на улицата и да блокират уличното придвижване в цялата страна. Опозицията се бори да си върне позициите след свикването на лоялно към властта Учредително заседание, натоварено със задачата да пренапише конституцията. Протестът против държавното управление в петък беше един от най-малобройните за последните четири месеца.
 
Опозиционният народен представител Хуан Рекенсес обаче съобщи, че скоро съперниците на администрацията ще се засилват. " Мадуро знае, че тази страна е неуправляема. Единственото, което желае през днешния ден, е ние да се приберем от улиците ", акцентира той.
 
 Guliver/Getty Images

Вчера Европейският съюз съобщи, че опитът на Мадуро да пренапише конституцията на Венецуела и да смъкна основния прокурор е понижил вероятността за спокойно връщане към демократичния ред, напомня ДПА. Последните дейности са засилили опълчването във към този момент разграниченото общество, акцентира Европейски Съюз и прикани за реализиране на решение на политическата рецесия посредством договаряния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР