Венеция ще започне да тества дневна такса за вход и

...
Венеция ще започне да тества дневна такса за вход и
Коментари Харесай

Венеция тества входна такса в историческия град от април на 2024 г.

Венеция ще стартира да тества дневна такса за вход и ограничение на достъпа на посетителите до най-известните си канали от идващия април. Кметът на италианския град приветства желанията като първата сходна скица в света, оповестява. Този ход има за цел да ръководи потока от туристи през пролетните празници и някои летни уикенди, когато броят на посетителите е в своя пик, обясниха местните управляващи по време на конференция в четвъртък.

„ За първи път в света се прави нещо сходно - визити в грас с резервации “, сподели кметът Луиджи Бруняро. Ограниченията ще се ползват от 08:30 до 16:00 ч. локално време, в началото за общо 29 дни и ще обгръщат множеството уикенди от 25 април доникъде на юли идната година. Пътуващите ще би трябвало да резервират визитата си онлайн и да платят 5 евро, с цел да получат QR код, който ще се ревизира на избрани входни точки и ще им обезпечи достъп до историческите квартали на града. Ограниченията няма да важат за по-малките острови в лагуната като Мурано, прочут със своята стъкларска промишленост. Потенциалните наказания ще варират от 50 до 310 евро, които ще бъдат наложени на тези, които не съблюдават мярката.

Жителите и хората, които са родени във Венеция, както и студентите, служащите и притежателите на жилища в града ще бъдат освободени от заплащане и запазване на слот, съобщи съветникът Микеле Зуин. Посетителите под 14 години би трябвало да бъдат регистрирани, само че достъпът за тях ще бъде безвъзмезден. Масовият туризъм и наводненията от дълго време са проблем за нежния град, прочут със своите канали и културни обекти. „ Искаме да измерим резултата от това тестване, желаеме да измерим резултата от тази опция за записване “, сподели Бруняро, отбелязвайки, че от опита в началото ще бъдат загубени пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР