Велошествие и маратон от Народното събрание до Южния парк в

...
Велошествие и маратон от Народното събрание до Южния парк в
Коментари Харесай

Велошествие и маратон от Народното събрание до Южния парк днес

Велошествие и маратон от Народното събрание до Южния парк в София провеждат през днешния ден Столична община, „ София – европейска столица на спорта “ и " Център за градска подвижност ".

Всеки може да се включи с персоналния си велосипед или да пробяга 5-километровото трасе. Сборният пункт е площад " Народно заседание ", където ще бъдат и спортните звезди Евгения Радонова, Йордан Йовчев и Александра Фейгин.

Стартът за велосипедистите е в 11 ч., а за бегачите - 15 минути по-късно. От 9:30 ч. там ще се раздават фланелки и стартови номера. С тях по-късно ще може да се включи в томболи с награди, които ще се раздадат в Южния парк. Аниматори пък ще се погрижат преди старта велосипедите на най-малките да са красиви и празнично украсени.

Мотото тази година е „ София кара колело и тича за по-чист въздух “ и задачата му не е спортна. Включилите се ще поддържат различните на автомобила способи за напредване в града: ходенето пешком, карането на колело, потреблението на градския превоз, с цел да допринесат за по-чистия въздух в града, прецизират от общината.

Парковете и градините в София са ситуирани на 22 000 дка, 55 км са велоалеите, до края на 2019 година 90% от градския превоз ще бъде сменен и освежен, с цел да може с него да пътуват повече пасажери и да се спрат от придвижване остарелите и замърсяващи рейсове.

София е столицата с най-вече коли на глава от популацията. В 70% от тях се вози единствено по един човек.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР