Велоалея в София е така направена, че в части от

...
Велоалея в София е така направена, че в части от
Коментари Харесай

Опасна велоалея в София: Велосипедисти карат в насрещното

Велоалея в София е по този начин направена, че в елементи от нея велосипедистите са принудени да карат в насрещното придвижване. На други места пък минава през автобусни спирки.

Това основава заплаха за велосипедистите, сигнализира Иво Делин от „ Велоеволюция “. Става въпрос за продължението на бул. „ България “ към кв. „ Бояна “. Трафикът по него е претрупан.

„ Велоалеята е необезопасена, а булевардът е скоростен. На места ограничаването е 70 км/ч, а всички знаем, че българският водач вижда 90 км/ч, което значи, че един велосипедист, движещ се с 15-20 км/ч, може да посрещне автомобил с 80 км/ч в насрещното без нищо да ги разделя и стопира “, изясни Делин.

„ Беше взето най-хубавото допустимо решение, което съм уверен, че не е съвършеното “, призна Кристиян Андреев, шеф на дирекция " Инвестиционно изследване и възлагане “ в Столична община.

„ Факт е, че когато идва рейс и спре на спирката, велосипедистът, който идва против него, би трябвало да спре и да изчака “, разяснява той.

По думите на Иво Делин главните условия, с цел да се прави една велоалея, е тя да бъде безвредна и да не бъде прекратена. Цялата би трябвало да бъде обградена с бетон и да се влива в кръстовищата безвредно.

„ Има разнообразни решения за заобакалянето на спирки, а не да стоим лице в лице с водача на рейса и да се чудим кой е с преимущество “, сподели още Делин.

Кристиян Андреев съобщи, че се преглежда разновидността за бетонови ограничители, които да разделят придвижването, само че по думите му това ще наподобява на „ военна обстановка “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР