Велизар Шаламанов предупреди, че страната ни е в неблагоприятна ситуация,

...
Велизар Шаламанов предупреди, че страната ни е в неблагоприятна ситуация,
Коментари Харесай

Ще се простим ли с мечтата за Шенген заради шпионския скандал във Великобритания?

Велизар Шаламанов предизвести, че страната ни е в неподходяща обстановка, българските служби би трябвало да са по-активни

Мечтата на българите за участие в Шенген може да стане нереализуема поради набиращия мощ шпионски скандал във Англия. Това загатна някогашният боен министър Велизар Шаламанов. В „ Тази заран “ по бТВ той разяснява ареста на Острова на тримата българи, оповестени от британските таблоиди за „ шпиони на Путин “.

„ Това е явен сигнал от Англия, че чака българските служби да са по-активни и да работят за откриване по кое време и къде тези хора са вербувани и имали ли са действия на българска територия “, акцентира ексминистърът. 

„ Не бива да се отклоняваме от тематиката, поради присъединяване на Христо Грозев. Става въпрос за една неподходяща обстановка за България. Не става въпрос единствено за трима жители, а за цялата българска общественост “, уточни той.

По думите му е извънредно належащо да се разплете този случай, тъй като съветските разследващи интервенции ще се ускоряват с усложняване на обстановката в Черно море.

„ Натискът върху България е голям. Ако не бъдат реализирани резултати, това може да повлия е на нашето участие Шенген “, безапелационен е Шаламанов.

„ Британските служби ще свършат своята работа. Но това отваря въпроса какво стана по правосъден път с разкритите шпиони в Дирекцията по обмисляне на защитата в българското МО. Сигналът, които ни се дава от Англия е, че би трябвало да вземем ограничения за съветското въздействие в институциите “, уточни той.

„ Мен ме тормози, че те са взели участие в организирането на избори зад граница. Притеснително е, че заради липсва на потенциал на Министерство на външните работи се набират хора зад граница, които не се ревизират при 90% от случаите “, сподели от своя страна някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР