Велизар ЕнчевИзходът от преговорите с България приключи с 3 на

...
Велизар ЕнчевИзходът от преговорите с България приключи с 3 на
Коментари Харесай

Велизар Енчев:Скопие нокаутира София - Османи обяви българската капитулация и триумфа на македонизма

Велизар Енчев

„ Изходът от договарянията с България завърши с 3 на 1 за нас. Ние запазихме езика, започнахме договаряния за участие в Европейски Съюз и оставихме историческите въпроси отвън пътната карта. България получи смяна на Конституцията някъде по средата на процеса - след започването на договарянията. Поради тази причина считам, че това бе един добър компромис… “

Тези горчиви за нас думи не са на антибългарската ВМРО-ДПМНЕ, а на македонския министър на външните работи Буяр Османи.

От този миг най-актуален е въпросът за историческата виновност на депутатите в 47-то Народно заседание, които гласоподаваха за рухването на българското несъгласие и, подчинявайки се на диктата на Брюксел, Париж и Вашингтон, обслужиха ползите на Република Северна Македония.

Тук отговорността е лична и има своите имена – това са партийните водачи Кирил Петков, Бойко Борисов, Христо Иванов и Мустафа Карадайъ, принудили депутатите на Политическа партия, ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи да предадат ползите ни в името на евроатлантическите полезности.

Какво ни споделя външният министър Буяр Османи?

Без никакъв позор и срам той обществено признава, че България е излъгана в преговорния развой както от Скопие, по този начин и от Европейски Съюз, защото в подписаните документи са отхвърлени две нейни основни претенции - за статута на „ македонския език “ като акцент на българския и за вписването и решаването на противоречивите исторически въпроси в така наречен пътна карта като императивно изискване за участието на Скопие в Европейски Съюз.

Загърбвайки дипломатичния си изказ, който до неотдавна го отличаваше от антибългарската лексика на президента Пендаровски, Буяр Османи изнася неприлични неща от кухнята на македонската дипломация.

От думите му разбираме, че България сама се е сложила в губеща роля с настояването за регистриране на „ българско малцинство “ в македонската конституция. И триумфално прави убийствено за нас самопризнание: „ Ако ние бяхме поискали това нещо, нямаше да го получим... “

Поне в десетина мои изявления по този въпрос предупреждавах: настояването за регистриране на българите в македонската конституция е елементарно изпълнимо от македониститеусловие! И постоянно допълвах: това е срамно българско оправдание за капитулацията ни на „ македонския фронт “!

След откровението на Османи ясно се видя - македонистите и албанските партии освен са ни изиграли, само че към този момент и намерено се присмиват на нелепостта ни, с помощта на която френският президент Макрон и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен са ни водили за носа.

„ България получи смяна на Конституцията някъде по средата на процеса - след започването на преговорите… “, продължава с откровенията си Буяр Османи. И открива картите на македонската дипломация, сполучливо изтъргувала желаното от София „ българско малцинство “, получавайки европейска виза против нещо толкоз малко и тъпо – регистриране в конституцията на … 3504 изяснили се като българи при последното броене на популацията в районен съд Македония.

3504 посмели да кажат, че са българи против 110 000 хиляди македонци с български паспорти, заявили (писмено и документално) българските си корени!

В желанието си да изтъкне дипломатическия си успех в българо-македонските договаряния и финално да унижи България, Османи забива нов гвоздей в ковчега на българската дипломация с това самопризнание пред скопската телевизия " Сител:

" Въпросът за смяната на Конституцията измести дебата за идентичността от това кой какъв е бил в миналото в дебата за правата на индивида. Това е огромна победа за нас, тъй като изместихме дебата за правата на малцинствата и правата на човека… “

Сега някогашният външен министър Генчовска е длъжна да изясни: за какво ръководеният от нея дипломатически екип е позволил да се загърби дебатът за националната еднаквост на славянското население в РСМ и е водил празни диалози за малцинствени и човешки права? И то за… “българско малцинство “!

И най-важното – заявката на Османи, че „ историческите въпроси са отвън пътната карта “ е народен срам. Позор за българската дипломация и за тези 170 български депутати, които на 24 юни смъкнаха ветото и ни убеждаваха от парламентарната естрада, че „ противоречивата история “ е част от така наречен пътна карта за участието на Скопие в Европейски Съюз.

Нека бъдем прагматични. Още не е късно да оттеглим единодушието си от 24 юни 2022 година и денонсираме решението на 47-то Народно събрание по „ македонския въпрос “.

Нужно е единствено едно - едно ново болшинство в 48-то Народно заседание, служещо на България, а не на македонистите в Скопие, на еврочиновниците в Брюксел, на президента Макрон в Париж и на „ Големия брат “ във Вашингтон.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР